Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви тази вечер от Пловдив,

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви тази вечер от Пловдив,
Коментари Харесай

Бойко Борисов от Пловдив: Ще настоявам за консервативен бюджет, това разточителство не може да продължи

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разгласи довечера от Пловдив, че ще упорства за закостенял бюджет, тъй като разточителството не може да продължава.

„ Денков е споделил през днешния ден, че отново съм се объркал за недостига в бюджета. Когато дойдат да беседваме за бюджета, аз ще попитам за какво са толкоз разточителни? Как ние от ГЕРБ поехме отговорност, сътрудник Денков, затегнахме колана, беше мъчно, само че това се споделя водачество и политическа отговорност към страната “, обърна се към премиера Борисов.

Той напомни, че с изключение на остатъците, които неговото ръководство е осъществило, в края на мандата си е оставил оставихме 1.35 милиарда за автомагистрала„ Хемус “.

„ За да я строят и да не споделят, че сме давали напразни обещания. Оставихме над 1 милиарда за ВиК-сектора и платихме 2.2 млрд.напред за първата част на 8-те самолета Ф-16. Всичко беше разплатено. Отделно всяка година заделяхме, с изключение на остатъка, и по 1 милиарда за санирането, единствено в Пловдив и региона санирахме стотици блокове. Всичко това е било в бюджета “, сподели водачът на ГЕРБ.

И бе безапелационен:

„ Ще упорствам за закостенял бюджет, това разсипничество години наред не може да продължи. Така се поема отговорност, другояче със заеми всеки може. “

Борисов сподели, че по време на Коронавирус рецесията страната е влезнала в тежко финансово състояние, само че все пак дефицитът е бил към 2 %.

„ Икономиката не работеше, заводите също, заведенията за хранене бяха празни. Национална агенция за приходите се трансформира в разплащателна организация и оттова давахме на компаниите, с цел да ги спасим “, добави той.

После още веднъж се обърна към министър-председателя:

„ Пак се обръщам към акад. Денков - ние гласувахме бюджета при ясни правила и обещания, че те ще събират доста повече пари, тъй като се борят с корупцията. Не одобрявам оправдания от вида, че има по-малко събирания в налозите и в „ Митниците “. Ползвайки тяхната изразителност, това значи, че има повече корупция. Нали я изкоренихте в последните 3 години радикално, откогато ГЕРБ го няма? И какво стана - лъжеха за нас, а парите в този момент ги няма. Хубаво е, че бюджетът е точна сметка - и парите ги няма. “

След това Борисов напомни:

„ Помните когато банкрутира КТБ, помните когато говорехме за „ постна пица “ и затягахме коланите, а ГЕРБ получаваше упреци отвред за какво не подвигаме пенсии и заплати. В една страна е като в едно семейство - би трябвало да знаеш какво имаш в джоба. Но след банкрута на КТБ още идната година излязохме на остатък. Защото дефицитите и взимането на дълг след дълг може да те вкарат в дългова серпантина. “

„ Не желая да имам вяра на това, което слушам, че „ Лукойл “ до този миг е платил 0 налози, - сподели още Борисов. - Месеци наред. Бензинът и нафтата отидоха на над 3 лв. още веднъж, ще стигнат 4 лв., а всичките тези облаги не се таксуват. Говорим за милиарди левове от нашите джобове, които отидоха към Русия. “

След това водачът на ГЕРБ се обърна към съпредседателя на „ Продължаваме промяната “:

„ Обръщам се към Кирил Петков, който беше преди няколко дни в Пловдив, и сподели, че в случай че техен кмет завоюва изборите тук, ще финансира инфраструктурните планове.  Логичен е въпросът - за какво през 3-те години, в които те бяха в ръководството под друга форма, не финансираха нито един план? Обещавам и аз, че в бюджета на Пловдив в този момент ще сложим парите за Околовръстния път и за двата стадиона. Да си стиснем ръцете и в случай че е почтен Петков, няма да имаме проблеми. Това сме поели като ангажимент. “

Борисов добави, че един час няма да му стигне да изброи направеното от ГЕРБ за Пловдив при другите кметове.

„ Затова съм подготвен да сключа договорка, тъй като Пловдив е мой обичан град. За страдание сътрудниците от Демократична България потънаха в сянката на Политическа партия, само че в случай че решат могат да се включат. Пловдивчани би трябвало да заложат в това тежко време на прагматик, който знае и може “, приключи той.



КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР