Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че ще осигури подкрепа

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че ще осигури подкрепа
Коментари Харесай

Бойко Борисов: ГЕРБ ще подкрепи френското предложение за Северна Македония

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разгласи, че ще обезпечи поддръжка за френското предложение за Северна Македония с всички 59 гласа на парламентарната си група.

Решението му беше оповестено на среща с актива на партията в централата на ГЕРБ в сряда заран. Борисов прикани за неотложно привикване на съвещание на кабинета.

" Да си свика незабавно Министерски съвет, да даде предложение, да пристигна в Народното събрание. Като знам, че Илхан Кючюк от Движение за права и свободи е докладчик по тематиката за Северна Македония и в това отношение евроатлантизмът им няма мърдане, имаме голямо мнозинство дружно с Демократична България и тях. Не се опасявай, сътрудник. Извинявай, че те назовавам по този начин ", беше коментарът на Борисов към Кирил Петков.

Той разгласи, че партията ще " изясни за какво това е вярното решение " и че можела към този момент да се назовава " Граждани за европейско развиване на Балканите ".

На въпроса за какво ГЕРБ взе участие в провалянето на кворума тази заран, щом упорства да се задейства оптимално бързо работата по Северна Македония, той отговори: " Едното е една процедура, другото е друга процедура. Ако той свика в този момент съвещание по РСМ, 59 души ще влязат в залата - когато го свика. Ако не го свика, ръководителят на ПГ на ГЕРБ отива и беседва с евроатлантическите партии и в Комисията по външните работи тези партии дружно ще внесем това предложение. И поемаме ролята на премиера на България, който се крие и чака да изтече времето, с цел да отиде в Брюксел и да каже " Бойко е другар с Путин и оптива да ни смъкна ". Това му е тъпата лъжлива физиономия ".

В същото време той разгласи, че ГЕРБ не се отхвърля от вота си на съмнение срщеу " пагубното " държавно управление на Петков.

Очаквайте подробности
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР