Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и председателят на ПГ на

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и председателят на ПГ на
Коментари Харесай

Пеевски и Борисов в синхрон срещу Денков - от ГЕРБ нямали министри, само Габриел

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски дадоха отговор в цялостен синхрон на премиера

" Всеки ден запознат съм тях (ПП-ДБ), че би трябвало да мълчим. В изявленията им виждам откровени лъжи. Опити да си основават ребрандиране на имиджа, който имаха ", съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов и повтори тезата си, че " всички ресурсни министерства са ваши, единствено Външно е наше ”, добави Борисов.

Той разяснява и изявлението от преди дни на съпредседателя на Политическа партия Кирил Петков, който съобщи, че министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, напрмер, също е препоръчан от ГЕРБ.

" Трябва да си кажем почтено, че министърът на Министерство на вътрешните работи е към тях. Вътрешният министър е министър на България, не на ГЕРБ. Аз не съм преговарял с него за министър, договаря господин Петков ", уточни Борисов.

Лидерът на ГЕРБ обаче пропусна обстоятелството, че след погрома в София по време на митинга против управлението на БФС, ПП-ДБ желаеха оставката на вътрешния министър Калин Стоянов.

През ноември 2023 година Николай Денков заплашваше да подаде оставката на целия кабинет, в случай че Стоянов не поеме политическа отговорност за полицейското принуждение по време на митинга против БФС. Още тогава стана обществено ясно, че освен Мария Габриел съставлява ГЕРБ в ръководството, а някои министри са " подавани " от ГЕРБ. Делян Пеевски и Бойко Борисов недвусмислено дадоха да се разбере кой държи властта в Министерство на вътрешните работи, защитавайки го от поисканата оставка.

„ Ние, за разлика от Денков, не считаме, че министрите са партийни, че квоти и каквото и да било би трябвало да извършват на някоя партия повелите. Те са някакви, до момента в който Народното събрание не ги излъчи, тогава стават министри на цяла България “, добави водачът на ГЕРБ.

Всъщност по-рано денем Денков сподели, че министрите би трябвало да си правят работата не съгласно политическите си пристрастия.

Председателят на Парламентарната група (ПГ) на Движение за права и свободи Делян Пеевски разяснява в цялостен синхрон и по време, и по наличие с Борисов, че: „ ГЕРБ не може да носи никаква отговорност за министерства, които не са негови, той има едно министерство и може да носи отговорност единствено за Външно министерство. “ Пеевски прикани министър-председателя да се „ успокои “

„ Смятам, че Денков би трябвало да се прибере в кабинета, да се успокои, да си научи домашното и да не ни излага, и да се види кой е верният и приетият от света външен министър. Той е доста добър учебен министър. Външната политика е нещо комплицирано, “ съобщи глобеният от Съединени американски щати по закона " Магнитски " народен представител. И акцентира, че Мария Габриел би трябвало да бъде министър председател и външен министър след ротацията в държавното управление.

„ Нека седнат и се схванат, да дойдат да показват оценките за министрите, които споделят, че готвят, и да се върви напред. Ресурсът е ясно къде е – той е във всички министерства на ПП-ДБ – дано си ги ревизират министрите, “ сподели още Пеевски.

В едно изречение той уточни две взаимоизключващи се неща – от една страна, по думите му, Външното министерство не може да е глас на никоя партия, а единствено на България, само че в същото време „ това министерство е на ГЕРБ “.

Според него обаче в последна сметка ротацията ще се случи и кабинетът е постоянен.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР