Лидерът на европейските социалисти Сергей Станишев определи като политическа грешка

...
Лидерът на европейските социалисти Сергей Станишев определи като политическа грешка
Коментари Харесай

Станишев нарече "политическа грешка" решението на БСП да гласува против Истанбулската конвенция

Лидерът на европейските социалисти Сергей Станишев дефинира като " политическа неточност и " доста неприятен знак " решението на Националния съвет на Българска социалистическа партия да не поддържа ратификацията на Истанбулската спогодба. В изявление за Българска национална телевизия той напомни, че огромна част от европейските страни към този момент са утвърдили Конвенцията.
" Аз скърбя за това гласоподаване на Националния съвет, считам това за политическа неточност и за знак. Вчера на излизане от Националния съвет видях една жена, която имаше сълзи в очите и тя сподели: " Аз по какъв начин ще погледна тези дами, от които предходната година събирахме подписи в поддръжка на конвенцията ". И аз я разбирам ", описа Станишев. По думите му дебатът за Истанбулската спогодба в България се е трансформира в спор за неща, които не съществуват в Конвенцията.

" Не считам, че решението, което беше взето на Националния съвет, е положително. Най-лесно е да се носиш по течението на преобладаващо публично мнение. Две трети от българите считат, че мястото на дамата е до печката и тя би трябвало да обслужва мъжа, жестоко казано, опростявам, несъмнено. Но това са действителни изследвания. Лошото е, че в България се случва един безумно килнат спор. И това плаши хората с някакви неща, хипотези, благоприятни условия, които се криели в Конвенцията на Съвета на Европа за предварителна защита и отбрана на дамите от принуждение ", сподели водачът на ПЕС. На конференция през днешния ден ГЕРБ прикани Българска социалистическа партия да послуша Станишев и да промени позицията си.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР