Лидерът на БСП-София Калоян Паргов ще участва в международната конференция

...
Лидерът на БСП-София Калоян Паргов ще участва в международната конференция
Коментари Харесай

Калоян Паргов ще участва в Милениум клуб България в Лондон

Лидерът на БСП-София Калоян Паргов ще взе участие в интернационалната конференция "От комунизъм към капитализъм: Има ли завършек на прехода в Източна Европа? ", проведена от "Милениум клуб България " в Лондон. Форумът е част от акцията на сдружението на младите българи в чужбина, родени след 1981 година "Краят на прехода ". Той ще се организира на 9 септември в Oxford and Cambridge Club в Лондон.
Лидерът на столичните социалисти ще изнесе отчет по време на конференцията, в който ще направи обзор на политическото и икономическото положение на България по време на прехода. Освен това на форума в Лондон Паргов ще показа и философията на "Визия за България " на Българска социалистическа партия.
В конференцията ще вземат участие български и интернационалните учени от реномирани университети. В първия панел "Академичен метод: Готови ли сме да оставим комунизма в историята или Преходът е към момента недовършен ", лектори ще бъдат доктор Василис Монастириотис от London School of Economics and Political Science с лекцията "Незавършващият " преход и ролята на Европейски Съюз ", доктор Шон Хенли от University College London с "(Отново) Погрешна оценка: Как политолозите подцениха, а по-късно надцениха демократичния капацитет на посткомунистическа Централна и Източна Европа " и проф. Кирил Дрезов, Keele University, който ще приказва "Защо е значимо да подхождаме към комунизма като история и за какво това е толкоз мъчно постижимо ".
Вторият панел на конференцията е "Милениалски взор: Има ли изменение в дискурса на другите генерации в резултат на нови проучвания и разбори ". Със свои разработки в него ще се включат Христо Бошнаков от University of Oxford, програмата "Sciences Po Схшеихьшсдхьв " с лекцията "Икономически и обществени фактори, влияещи на прехода ", Огнян Желязков от Европейска банка за възобновяване и развиване, който ще показа "Краят на Прехода и следеното икономическо раздалечаване в Централна и Източна Европа, а Йоан Станев от London School of Economics and Political Science, ще приказва за "Ролята на България в нововъзникващата Източна Европа ".
В третия панел "Политически обзор: Как бихме могли да обединим България за по-добро бъдеще " ще вземат участие Румен Чолаков, ръководител на "Милениум клуб България ", Калоян Паргов и Княз Кирил Сакскобургготски.
По време на визитата си в БРИТАНСКАТА столица, водачът на социалистите от София ще има редица срещи с българи, част от "Милениум клуб ", на които ще разиска другите благоприятни условия те да бъдат потребни на България с експертизата и опита си.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР