Лидерът на БСП Корнелия Нинова разкри защо партията е присъствала

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова разкри защо партията е присъствала
Коментари Харесай

Нинова: Не изключваме възможността през третия мандат да има правителство

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разкри за какво партията е участвала едвам шест минути на срещата с издигнатия от ГЕРБ-СДС претендент за министър председател проф. Николай Габровски.

" Имахме да му кажем единствено 2-3 ясни, безапелационни и авансово оповестени фрази на проф. Габровски. Никога не сме заявявали планове да обсъждаме стратегия на държавно управление с първия мандат. Отидохме от почитание към него и да му кажем, че няма да го подкрепим. Той въплъщава в този миг ГЕРБ и политиката на ГЕРБ. Ние от най-малко 10 години се борим с модела на ГЕРБ, без значение кой застава отпред. " Продължаваме промяната " затвориха опцията за договаряния и споделиха, че няма даже да предложат кабинет с втория мандат ", изясни тя.

" Мълва всякаква върви, спекулации всевъзможни. До този миг в органите на партията не сме обсъждали третия мандат и няма да го създадем до момента в който той не бъде връчен. Тоест, изчакваме решението на президента, виждаме на кого го връчва, привикваме националния съвет, решаваме какво да вършим и го разгласяваме. Не изключваме опцията през третия мандат да има държавно управление. Не споделям с чии гласове, защото, още веднъж дублирам, това ще го решим на националния съвет на Българска социалистическа партия. Това остава и това към този момент е е неотложно - виждаме какво се случва в страната. Цели системи се разпадат. Имаме потребност от непоклатимост, от постоянен парламент.

Служебното държавно управление се занимава с всичко друго, само че не и да си поеме отговорността за ръководството на страната. Кадруват, подписват контракти за 2034 година за самолети, за 10 години напред, за газ, сменят всичко по министерство. А не свършиха най-важната си задача - внасянето на бюджет ", добави Нинова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР