Лидерът на БСП Корнелия Нинова призовава столичния кмет Йорданка Фандъкова

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова призовава столичния кмет Йорданка Фандъкова
Коментари Харесай

Нинова призова Столичната община да направи всичко възможно, за да придобие къщата на Яворов

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова приканва столичния кмет Йорданка Фандъкова да направи всичко допустимо общината да придобие собствеността на къщата на Яворов. 

По-рано през днешния ден се разбра, че частен правосъден реализатор разгласи за обмен къщата музей на поета Пейо Яворов на столичната улица " Раковски " 136. Фандъкова пък разгласи, че общината или страната може да придобият къщата.

Според Нинова общината може да даде постройката за прилагане на Съюза на българските писатели и това място да не пустее и да не се разрушава, а да се трансформира в средище на българщината и духовността.

Жените- социалистки от град София също призоваха Фандъкова общината да взе участие в търга и да закупи парцела. Те упорстват общинските съветници да внесат такова предложение в комисията по просвета.

" Къщата- музей на Пейо Яворов е монумент на културата. Яворов е един от най-ярките  знаци на българската просвета и нематериалност ", сподели още водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР