Лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска Сметната палата да направи

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска Сметната палата да направи
Коментари Харесай

Нинова поиска Сметната палата да провери БНТ заради Ботев

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова изиска Сметната палата да направи одит на Българска национална телевизия по отношение на отпусканите от публичната телевизия пари за български филми. Нинова насочи това искане по време на чуването на генералния шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков в парламентарната комисия по просвета и медии по проблема с кино лентата на режисьора Максим Генчев " Ботев ", провокирал скандал през последните дни.

Шефката на социалистите изиска от Кошлуков и да обясни съответно действието на публичната медия по реализирането на " Ботев ", както и за идните продукции с присъединяване на дъщерята на президента - Дарина, която е студентка в НАТФИЗ.

" Законът за радиото и телевизия са разписали доста ясно по какъв начин се случват взаимоотношенията при такива продукции. Минава се през доста сериозна процедура. Данъкоплатците не заслужават да гледат това оскърбление с българските светини Ботев и Левски ", изрепчи се соцшефката. Кошлуков изясни, че Българска национална телевизия е дала над 12,5 милиона лв. на българското кино - нещо, което не се било случвало в продължение на над 5 години. 

" Този филм няма нищо общо с разпоредбите по Закона за филмовата промишленост. Беше трудно изработен. Разреших качването на кораба " Радецки ". Не съм гледал авансово нищо. Просто ми се стори забавно. Не съм го гледал към момента, само че ще намеря време ", разяснява проблема и служебният министър на културата Велислав Минеков.

" Има неща надалеч по-страшни с финансиране през НФЦ, сподели той. И напомни " Сбогом, мамо " на Мишел Бонев, подкрепят от МК и НФЦ. Тя сътвори артикул с наши средства, какъвто е добре да го видите, с цел да разберете какво е осъществено със средствата на данъкоплатците. Не мога да дам отношение. Не съм критик. Гледал съм филми и като министър и мълча. Моето мнение може да бъде налично, когато съм жител, само че като министър нямам право на сходно ", съобщи Минеков.

Очаквайте детайлности!
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР