Лидерът на "Атака" Волен Сидеров оповести публично подозрението си, че

...
Лидерът на "Атака" Волен Сидеров оповести публично подозрението си, че
Коментари Харесай

Волен Сидеров подозира заговор спрямо Бойко Борисов от най-близките му

Лидерът на "Атака " Волен Сидеров оповести обществено съмнението си, че по отношение на премиера Бойко Борисов има протест от ГЕРБ.
В отговор на въпроса дали подобен е налице, Сидеров съобщи: Започвам към този момент да допускам, че има скрит план от най-близките му.
Той даде да се разбере, че си прави такова умозаключение поради цялостното безмълвие на ГЕРБ и останалите министри след декларацията на Валери Симеонов, в която Бойко Борисов беше разгласен за властнически министър председател. Сидеров още веднъж повтори тезата си, че министерските оставки са в прерогативите на министър-председателя и упреците си към вицепремиера Валери Симеонов, чиято оставка изиска.
"Оставките се подават пред премиера, той ги приема, или не ги приема, аз оставки на министри не одобрявам и не се занимавам с оставки. И в тази връзка за мен главният въпрос към сътрудниците, който ще слага тук, е - в качеството на какъв съм аз? Председател на парламентарна група или не? Имаше публична декларация на НФСБ, нямаше публична реакция на Вътрешна македонска революционна организация, нямаше публична реакция на ГЕРБ. И тук ще запитам - какво тъкмо върша, какъв съм и като какъв участвам. Оставки на министри аз не одобрявам, не се занимавам с това. Премиерът ги приема, има право на това, отсече Волен Сидеров, като добави, че кандидатурите на техните приемници също не е работа на различен, с изключение на на министър-председателя. Какво тъкмо този съвет може да реши? Те се оферират от премиера и се гласоподават от Събранието, какво тъкмо ще създадем ние тук?!, продължава да недоумява водачът на "Атака ".
Аз ще попитам като какъв пристигам на този съдружен съвет, сподели още Сидеров, поради обстоятелството, че Симеонов не го желал да е ръководител на парламентарната група.
Именно затова водачът на "Атака " не прочел декларация от името на групата при старта на политическия сезон.
Коментарите Волен Сидеров направи на влизане на съвещанието на съдружния съвет, в което вземат участие водачите на ръководещата коалиция.
Лидерът на ПГ на Оперативна програма бе единственият участник в съвещанието, който се спря пред медиите. На срещата би трябвало дефинитивно да се реши внасят ли се трите министерски оставки и одобряват ли се от болшинството. Участниците в нея са четиримата водачи на ръководещата коалиция - Бойко Борисов, Волен Сидеров, Красимир Каракачанов, Валери Симеонов, както и водачът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Очаква се да се включи и финансовият министър Владислав Горанов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР