Лично македонският министър на вътрешните работи Оливер Спасовски заповяда да

...
Лично македонският министър на вътрешните работи Оливер Спасовски заповяда да
Коментари Харесай

Скопие ще преследва деца за тяхна визита в България

Лично македонският министър на вътрешните работи Оливер Спасовски заповяда да стартира следствие против македонски деца заради тяхната аудиенция в България и среща с български политици, съобщи кореспондентът на БГНЕС от Скопие.


Спасовски, който се смята за най-близкия на идеолога на " Сръбски свят " Александър Вулин, ще разпитва членовете на " Детското художествено учебно заведение " Кирил и Методий, които вземат участие в плана " Малък битолски Монмартр ", за какво са били в България и за какво са се съгласили да бъдат признати от български политици. Според Спасовски това е " политическа корист с деца от страна на българскити управляващи ". За случая Спасовски е " бил осведомен от полицията, която е дали материали на Прокуратурата след изявления в медиите ".

Оливер Спасовски стана прочут със прекъсването на тока на ГКПП-Гюешево на 4-ти февруари, когато стотици българи желаеха да положат цветя пред саркофага на Гоце Делчев в църквата " Св. Спас " в София. Спасовски признава, че " нито един родител или организация няма подаден сигнал по случая, само че той персонално е заповядал да стартира следствие ".

След " случая с тока " Спасовски награди служителите на реда за " високия професионализъм ". Лично той отхвърля в Битоля да бъдат арестувани виновниците за побоя над членовете и палежа на българските клубове в страната. Част от тях се разхождат свободно всеки ден по централните улици на Битоля.

" Призовавам за този и за други сходни случаи да се издигнат обвинявания за осъществено закононарушение, да се извърши разпит по случая, с цел да може институциите да работят съответно ", сподели Спасовски и акцентира: " Не би трябвало да има възбуждане на каузи единствено след подаден сигнал. Ако има корист тя би трябвало да се рапортува, с цел да може да действаме ".


Информацията за дейностите на Спасовски бяха публикувани от близки медии до Орце Камчев, който от през вчерашния ден се намира в Черния лист на Съединени американски щати заради " присъединяване в корупция, злопутреба с власт, рушене на правосъдната система в РСМ, предоставяне на рушвет и присъединяване с някогашни и настоящи държавни чиновници, които дестабилизират Западните Балкани ".

Миналата седмица Съединени американски щати вкараха в черния лист с сходни обвинявания и близкият на Спасовски началник на сръбските спецслужби Александър Вулин.

Кореспондентът на БГНЕС акцентира, че в случай че " това дело бъде изпълнено, това ще значи малолетни деца да бъдат разпитвани по модела на югославски диктотор след 1945г. " Децата, с изключение на, че ще бъдат малтертирани от службите, те ще бъдат и " преследвани като предатели, пета колона и сътрудници на врага " пред обществото.

След жестокия побой над Християн Пендиков в Охрид през януари месец тази година Оливер Спасовски дефинира като " цялостни нелепости " разказите на Пендиков за ситуацията на македонските българи в РСМ. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР