Лично аз съм поставил задача на ръководството на ЦГМ достатъчно

...
Лично аз съм поставил задача на ръководството на ЦГМ достатъчно
Коментари Харесай

Председателят на СОС с предложение да отпадне глобата при невалидиран билет в градския транспорт

„ Лично аз съм сложил задача на управлението на ЦГМ задоволително рано да стартира осведомителна акция, с цел да знаят софиянци месеци по-рано какво ще се промени, по какъв начин да се употребяват билетите, с цел да се направи сметката за бюджета. Това не се случи, тъй че аз съм вдигнал жълт картон на ЦГМ, от които чакам в незабавен порядък да си влязат в ролята и всички недостатъци, за които получаваме сигнали всеки ден, да бъдат отстранявани навреме, при идващото недоволство даже ще наложа червен картон. Въвеждането на нещо ново постоянно води до стеснение, въпросът е това да не става за сметка на пътуващите. В тази връзка ще предложа на СОС да отпадне санкцията при липса на валидация. Надявам се в края на февруари да бъде признато ". Това съобщи пред БГНЕС ръководителят на СОС Георги Георгиев.

„ Това няма да попречи на статистиката, няма да бъде в толкоз добър и цялостен размер, несъмнено, само че системата, която е изградена- с камерите за наблюдаване, с опциите за надзор на трафика, дават задоволително други данни. Накратко, не желая да предизвиквам стеснение на столичаните, с цел да спомагам ЦГМ ", съобщи още той.

По отношение на картата за една линия Георгиев изясни, че в СОС има 61 души, с комитети и комисии, които работят по избран въпрос.

„ В ръцете си държа подписите на експерти-съветници по транспортните тематики от всички политически групи в СОС, в това число подписа на сътрудника Бонев, който е не запомнил като че ли, че е подкрепил да отпаднат картите за една линия. Аз доста почитам мнението на специалистите, по тази причина в един групов орган е доста значимо да търсим разговор и да се вслушваме в по-подготвените от нас. Виждаме обаче, че сега има неодобрение на жителите и вместо да бъдат улеснени, те срещат компликация в това да закупят или да бъдат подтиквани, посредством неналичието на избор, да купят годишна карта. Това следва да бъде разисквано, отпред с тези сътрудници, като се срещнат с изказванията на хората от ЦГМ и да се решат дали ще се трансформира нещо ", разяснява още Георгиев, след което изясни, че се води гневна борба с Политическа партия да не се подвигат цените на билетите.

„ Помните на какво бяхме подложени, в това число получихме писмо от МФ с предложение да вдигнем цените на билетите, с цел да се оправим с повдигането на цените на горивата с 300%, само че това не трябва да се отразява на българските жители. Аз ще си поговоря деликатно с всички сътрудници, имаме вносители от ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Патриоти за София и сътрудника Бонев, с цел да чуем и да забележим дали в действителност това в този момент е най-хубавото решение, съгласно мен не би трябвало да се пипат цените на документите за пътешестване ", изясни още той, след което добави, че в случай че е на мястото на ЦГМ ги предложил трупането на точки при всяка валидация, което да докара до отстъпки при цените на пътешестване.

Георгиев посочи, че системата за таксуване работи сполучливо, и че 6 млн. пътувания са платени с цифрови билети през миналата 1 година.

„ На второ място, измененията, въведени от 1-ви януари, демонстрират, че близо 100 000 билета за време са продадени до в този момент, а към 2/3 доколкото си припомням, е продажбата на билетите за 30 минути по този начин както ние го предвиждахме. Тоест позитивните резултати, това че може да се заплаща с електронните системи е реалност и то се случи ", акцентира още той. „ Ако пасажерите влизат от първата врата, то няма по какъв начин да пропуснат валидацията, защото едно от устройствата е постоянно там, преди всичко валидацията е значима, тъй като градският превоз заплаща застраховка на пасажерите, акцидент на пасажерите в градския превоз и в случай че вие не сте си перфорирали на времето билета, а през днешния ден чекирали картата, то вие се водите неточен пасажер, който няма да може да се употребява от застраховката ", разясни още Георгиев.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР