Лично аз не виждам как можем едновременно да намалим данъците,

...
Лично аз не виждам как можем едновременно да намалим данъците,
Коментари Харесай

Асен Василев: Няма начин да намалим данъците и да балансираме бюджета

Лично аз не виждам по какъв начин можем по едно и също време да понижим налозите, да увеличим разноските и да балансираме бюджета. Не съм написал 200 страници труд, само че не мисля, че такава задача е по силите ми”. Това съобщи министърът на финансите в служебния кабинет Асен Василев в събота пред Нова телевизия в коментар на програмата на оттегления претендент за министър председател от “Има подобен народ “ Николай Василев.

Асен Василев уточни, че от партията “Има подобен народ” са го потърсили преди към 10 дни. “Започнахме да приказваме каква е икономическата политика, която е добре да се организира. Можех да избера служба сред министър на околната среда или вицепремиер по еврофондовете”, сподели той.

“За да може да се организира икономическата политика през идващите 12 до 24 месеца, аз имам избрани визии и те са, че би трябвало да се води уравновесена политика и главен фокус в нея да бъде прекъсването на всички течове в страната. След което може да се премине към балансиране на бюджета”, добави Василев.

“Основите ни разлики са, че съгласно мен би трябвало да се води уравновесена политика - тази година да останем с настоящия недостиг, който е очакван, а при една възможна актуализация спомагателните милиард и половина да бъдат заложени, тъй че да посрещнем Коронавирус рецесията, да се направи актуализация на пенсиите, да се заложат пари за бизнеса в инцидентна затваряне и да се заложат пари за здравеопазнавето”, уточни още той.

Василев беше безапелационен, че с “Има подобен народ” имат кардинални разлики за това каква би трябвало да е икономическата политика на страната.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР