Личните лекари няма да изписват безплатни лекарства от днес, въпреки

...
Личните лекари няма да изписват безплатни лекарства от днес, въпреки
Коментари Харесай

Личните лекари няма да изписват безплатни лекарства за COVID-19 от днес |

Личните лекари няма да изписват безвъзмездни медикаменти от през днешния ден, макар уверенията на здравните управляващи, мярката не е влезнала в действие. 

Тя не е координиране сред НЗОК и управлението на  Българския лекарски съюз, би трябвало да се подпише анекс към контракта, изясни ръководителят на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Пловдив доктор Костадин Сотиров по Българска национална телевизия. Това решение е стъпка в вярната посока, само че то е единствено желание, добави той и прикани хората да не потеглят към джипитата си за безвъзмездни предписания. 

Да не търсят към момента персоналните си лекари за безвъзмездна рецепта, прикани доктор Маргарита Шаркова по бТВ. По думите й това може да стане едвам след подписване на контракт сред общопрактикуващите лекари и Здравната каса. 

„ Нещата няма по какъв начин да бъдат унифицирани. В този лист с безвъзмездни медикаменти има антибиотици, кортикостероиди, само че всеки пациент има потребност от разнообразни медикаменти, добави доктор Шаркова. Според нея пациентите срещат компликации да се снабдят с рецепта за безвъзмездни
медикаменти от Коронавирус зоните, тъй като лечебните звена не разполагат с необходимия за задачата програмен продукт.

Д-р Шаркова беше безапелационна, че ограниченията са закъснели и персоналните лекари към този момент едвам смогват. Притеснява се и от взрив на новозаразени поради опашките за ваксини и проби.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР