Личните данни на Антоанета и Радосвета Василева са били заличени

...
Личните данни на Антоанета и Радосвета Василева са били заличени
Коментари Харесай

Интерпол не издирва вече Антоанета и Радосвета Василеви

Личните данни на Антоанета и Радосвета Василева са били заличени от базата данни на Интерпол. Решението за това е взето на закрито съвещание на Комисията за надзор на данните на Интерпол на 30 януари тази година. Това оповестиха от прокуратурата, където пък били известени на 13 февруари 2019 година посредством отдела за интернационално съдействие (ДМОС) към Министерство на вътрешните работи.

След запознаване със наличието на това съобщение и с претекстовете за взетото решение, прокуратурата ни е отправила публично несъгласие до Комисията за надзор на данните при Интерпол.

Във възражението се показва противоречие с направените констатации от страна на съответния състав на Комисията, взел това решение. Подчертава се, че то се основава единствено на изказванията на засегнатите лица и на направените от тях възражения, без изобщо да е разисквана позицията на държавното обвиняване на България.

Прокуратурата изразила изрично мнение, че взетото решение е в несъгласие със статута и функционалностите на Интерпол, тъй като то се основава на претекстове, свързани с разискване на обвиняванията всъщност, което е пълномощие единствено на углавен съд.

" Обвързването на доводите с обвиняванията против Цветан Василев е безпричинно, тъй като не е регистрирано, че наказателното произвеждане във връзка с него е към този момент в правосъдна фаза, за което Генералния секретариат на Интерпол е известен. Казусите с Антоанета Василева, Радосвета Василева и Цветан Василев до момента са били обект на изчерпателен продан на данни сред Комисията и ДМОС - Министерство на вътрешните работи, неприсъщ за голям брой други проблеми ", пишат от държавното обвиняване.

Прокуратурата също по този начин изрично възразява против изказванието за съществуване на политически претекстове за наказателно гонене.

Според обвиняването всеки опит на състав на Комисията да преценя основателността на обвиняванията и да прави правни заключения опонира на пълномощията й и изобщо на статута на интернационалната организация.

Поради тези и други причини прокуратурата упорства за проверка на решението на Комисията към Интерпол.

" Осъществена е съгласуваност с управлението на Министерство на вътрешните работи за съответния проблем, създаващ рисков казус, да бъде подложен за разискване в Генералния секретариат на Интерпол ", допълват от прокуратурата.

Повод за прессъобщението на прокуратурата станаха голям брой журналистически въпроси, които зародила, откакто Цветан Василев разгласява в персоналния си блог информацията, че централата на Интерпол е анулирала бюлетините против неговата брачната половинка и щерка, издадени от БГ прокуратурата.

News.bg разгласява цялото известие на Василев без редакторска интервенция:

Българските управляващи получиха интернационален пестник: Централата на Интерпол анулира бюлетините против брачната половинка ми и щерка ни, издадени от прокуратурата

Бих желал да осведомявам българската общност, че след следствие, Централата на Интерпол анулира бюлетините, издадени против брачната половинка ми и щерка ни от българската прокуратура. Централата на Интерпол е открила, че интернационалните заповеди за арест са издадени в нарушаване на Правилника на организацията, защото няма данни за закононарушение. Решението е взето на постоянно съвещание на Комисията за надзор на информацията към Централата на Интерпол през януари 2019 година

Напомням, че през 2017 година българската прокуратура повдигна нелепи обвинявания против брачната половинка ми и щерка ни и им издаде бюлетини на Интерпол с единствената цел да репресира фамилията ми. Централата на Интерпол обаче реши, че съшитите с бели конци обвинявания, които опонират на съществени постулати на правото, не могат да са съображение за бюлетина на Интерпол.

Решението на Централата на Интерпол е тежка присъда за поръчковата прокуратура на България. Прокурорските злоупотреби с право и систематични нарушавания на човешките права към този момент освен са известни на интернационалната общественост, само че и подредиха България като извършител на Правилника на Интерпол до страни като Русия, Казахстан и Турция.

За страдание, българската прокуратура няма да си вземе поука, нито пък ще има последици в България за прокурорите, които са злоупотребили с право. Това очевидно е национална политика.

Централата на Интерпол сега проверява и законността на бюлетината издадена против мен, което в допълнение изнервя българската прокуратура. До нас доближиха вести за подготовка на нови изстъпления против фамилията ми в жанр " вендета ", който е характерен за прокуратурата.

Междувременно, в опит да въздейства на делото " КТБ ", статуквото стовари гнева си върху почтени хора. Свидетели по делото КТБ бяха задържани на база на скалъпени обвинявания и са в ареста поради зависимостите на прокуратурата и съда. Очевидно е, че за профилирания съд неналичието на каквито и да било доказателства, както и очеизвадно изфабрикуваните и фалшифицирани от прокуратурата и тяхното мекере Лазов " документи ", са нещо напълно обикновено. Жалко е, че обществото демонстрира отблъскваща индиферентност към този случай — никой не е застрахован, че няма да е идващият на мушка на властта.

Въпреки всичко, имам вяра, че времето на мафията изтича — истината е като шило и си намира път, без значение в какъв чувал е задушена и какъв брой е затегнат той. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР