Лични лекари се наредиха на опашка пред Столичната регионална здравна

...
Лични лекари се наредиха на опашка пред Столичната регионална здравна
Коментари Харесай

Лични лекари получиха за първи път символични дози от РНК ваксините

Лични лекари се подредиха на опашка пред Столичната районна здравна ревизия във вторник, с цел да получат алегорични количества от двете иРНК ваксини на Pfizer/BioNTech и Moderna. За първи път от този тип ваксини се разпределят към общопрактикуващите лекари, които до момента работеха единствено с имунизацията на AstraZeneca.

Първоначално поради по-трудната логистика и условия на предпазване иРНК имунизациите беше планувано да се употребяват единствено в огромните имунизационни пунктове в лечебните заведения, само че с времето и практиката персоналните лекари също показаха предпочитание да се включат.

Според изследване на Сдружението на общопрактикуващите лекари от средата на март.

Засега обаче раздаваните на персоналните лекари РНК ваксини са в алегорични количества – по 2 флакона от Pfizer/BioNTech и 2 от Moderna, което съставлява общо 32 дози. Ваксината на Pfizer съдържа по 6 дози във флакон, а тази на Moderna – по 10.

Общопрактикуващите лекари показаха неодобрение от дребните количества и основаната организация за приемането им. Предишната вечер те са били известени по имейл, че могат да получат от трите типа ваксини в РЗИ, а през днешния ден се образува опашка. От третата ваксина – на AstraZeneca персоналните лекари получават колкото са декларирали авансово.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР