Лични данни на над 35 хиляди български потребители във Фейсбук“

...
Лични данни на над 35 хиляди български потребители във Фейсбук“
Коментари Харесай

35 000 българи са засегнати от скандала с Фейсбук

Лични данни на над 35 хиляди български консуматори във " Facebook “ евентуално са били събрани непозволено от компанията " Кеймбридж Аналитика “. Това дадоха отговор от " Facebook “ тази заран след питане на Българска национална телевизия. 

По данни на обществената мрежа 18 българи са свалили приложение под формата на анкета, даващо достъп до персонална информация. Броят на засегнатите обаче е в пъти повече - 35,718, защото приложението е получило достъп до профилите и на техните другари.

Освен листата с контакти, информацията за потребителите е включвала елементи като е-поща, рожден ден, роден град, място на престояване, фотоси, видеа, лайкове и изявления в обществената мрежа. Не всички консуматори са еднообразно наранени, защото разрешенията за приложението са били променяни във времето.

" Използвахме допустимо най-разширена методология. " споделиха от " Facebook ". " Това е най-хубавата ни прогноза за броя на хората, които непосредствено са конфигурирали приложението, и броя на приятелите им, чиито данни може да са били събрани. "

" Facebook “ към този момент стартира да уведомява общо най-малко 87 милиона консуматори по света, забъркани в абсурда.

За " По света и у нас " от компанията споделиха, че 97,2% от инсталиралите приложението евентуално са били от Съединените щати. 81,6% от всички наранени - участниците в анкетата и приятелите им, са били в Съединени американски щати.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР