Либийски анализатор в областта на сигурността съобщи, че около 1300

...
Либийски анализатор в областта на сигурността съобщи, че около 1300
Коментари Харесай

Русия изтегля наемници на „Вагнер“ от Либия, за да ги хвърли във войната срещу Украйна

Либийски анализатор в региона на сигурността заяви, че към 1300 наемници на съветския частен реализатор " Вагнер " са били преместени от Либия в Украйна, с цел да се бият дружно с съветските сили, осведоми „ А Нюз “.

" В Либия имаше 2200 наемници на Вагнер. Русия е изтеглила 1300 и е оставила тук единствено 900 ", съобщи пред Анадолската организация Адел Абдел-Кафи, специалист по военни въпроси и сигурност.

Той съобщи, че паравоенните формирования „ Вагнер “ са били отстранени от постовете си по автомагистралата, свързваща регионите на Сирт и Джафра в Централна Либия.

Абдел-Кафи съобщи, че групата " Вагнер " от ден на ден разчита на бойци от африканските страни и продължава да набира хора от Мали, Чад и Судан.

Групата " Вагнер " е в Либия от октомври 2018 година, с цел да поддържа силите на военния пълководец Халифа Хафтар, който се бори с законното държавно управление на Либия за надзор над северноафриканската страна.

Това не е първото изказване за присъединяване на „ Вагнер “ във войната на Русия в Украйна, която стартира на 24 февруари и към този момент навлезе във втория си месец. Само няколко дни след началото на войната Игор Осташ, дипломат на Украйна в Ливан, упрекна Русия, че е изпратила 400 наемници на „ Вагнер “ в Киев, с цел да убиват политически водачи и други висши чиновници.

Групировката е цел и на множеството наказания, наложени на Русия от западните страни.

Последните наказания, показани от Обединеното кралство в четвъртък, бяха ориентирани против " тези, които подкрепят съветското навлизане в Украйна, в това число групата " Вагнер ", голям брой отбранителни компании и съветските железници ", съгласно изказване на английското държавно управление. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР