Либийската национална армия (ЛНА) възстановява боеспособността си след поредицата от

...
Либийската национална армия (ЛНА) възстановява боеспособността си след поредицата от
Коментари Харесай

Маршал Хафтар показа възстановената си армия в Либия |

Либийската национална войска (ЛНА) възвръща боеспособността си след поредицата от несполуки и даже към този момент е провела нещо, като церемониал на 128-а усилена бригада, в който са привлечени 400-450 броя друга техника и към 2000 военнослужещи. Това се вижда от поредност от фотоси оповестени в туитър от потребителята Libya Monitoring.



Главнокомандващ на ЛНА е маршал Халифа Хафтар. Официално приетото Правителство на националното единение (ПНС) на Либия действително ръководи западната част на страната, само че не е прието от управляващите в Източна Либия, изключително от определения през 2014 година парламент, който разгласи Халифа Хафтар за законен и го създаде в маршал. Армията на Хафтар се бори против силите на ПНС, които са помагани от Турция с съоръжение, муниции и въздушна поддръжка. Контролираните от ЛНА войски са подкрепяни от Египет, Саудитска Арабия, Франция и ОАЕ и Русия.

От фотосите на Libya Monitoring се вижда, че основа на формированието са обичайните за тези места въоръжени пикапи Toyota от разнообразни модификации. Върху тях е конфигурирано друго въоръжение: руски 12,7 мм картечници ДШК, китайски картечници W85 14,5-мм КПВ, двуцевни малокалибрени оръдия ЗУ-23-2.

На едно от поместените в Мрежата видеа е показана пукотевица с такива автоматизирани оръдия. Вижда се, че даже къси серии мощно разклащат колите и за акуратност на попаденията въобще не става дума.

Plot twist.

They ran out of ammo before leaving Jufra and the mission got called off.
— Libya Monitoring???????? (@Libya_OSINT)
Военни специалисти също по този начин се съмняват в успеваемостта на демонстрираните за първи път самоходни 20-мм минохвъргачки М74 югославско произвеждане, инсталирани на автомобилно шаси. Прогнозира се обаче да излязат от употреба след не продължителна употреба.

Показани са огромен брой йордански бронирани коли KADDB Al Wahsh ISV и Cobra - LAMV на канадско-емиратската компании STREIT Group.

Тежката техника е показана със сериозните 122-мм самоходни съветски гаубици „ Гвоздика ” и със междинните танкове Т-55 със 100-мм оръдия. Те са наследени от предходния режим на Муамар Кадафи.

Наследени са и много редките към този момент севернокорейски 122-мм реактивни системи за залпов огън ВМ-11 въз основата на камиони Isuzu HTW 11.

Според показаното на този церемониал анализатори вършат извод, че Либийската национална войска след поредност от несполуки към този момент е съумяла в общи линии да възвърне своята боеспособност.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР