Част от магистрала се срути в китайска провинция, има жертви.

...
Част от магистрала се срути в китайска провинция, има жертви.
Коментари Харесай

Магистрала в Китай се срути, има жертви и ранени

Част от автомагистрала се срути в китайска провинция, има жертви. Броят на починалите при сриването на част от автомагистралата в Гуандун набъбна до 24 души, а общо 54 души са ранени, оповестяват китайските медии, като се базират на локалните управляващи.

18 превозни средства с общо 49 души, пътуващи в тях, са пропаднали при сриването. Няма заплаха за живота на хората, които са хоспитализирани.

Снимки, оповестени в обществените мрежи и излъчени от локалните медии, демонстрират пушек и пламъци, които се издигат от дълбокия трап, в който са паднали колите.

Близо 500 души са изпратени да вземат участие в избавителните работи. Причината за сриването към момента не е известна.

През последните седмици провинция Гуандун беше наранена от поредност от бурни климатични феномени, включително наводнения и торнадо.

Снимка: EPA

Торнадо в Южен Китай умъртви минимум петима души

Петима души починаха през вчерашния ден при торнадо в южния китайски метрополис Гуанджоу. Агенция Синхуа заяви, че 33 души са били ранени при разразяването на стихията. По публични данни бурята е нанесла вреди на 141 индустриални обекти, само че няма срутени жилищни здания.

Според Синхуа работата на спасителите към този момент е значително приключена. По време на торнадото метеорологична станция в квартал Байюн в Гуанджоу записва скорост напразно от над 20 метра в секунда.

Снимка: EPA

Само преди седмица Гуанджоу и околната провинция Гуандун бяха наранени от пороен дъжд, вследствие на който починаха минимум четирима души, а над 100 000 поданици бяха евакуирани. 

Гуанджоу има население от над 18 милиона души. Столицата на провинция Гуандун е един от най-важните стопански центрове в Китай.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР