Общественият транспорт в Гърция, и особено в Атина, спира работа

...
Общественият транспорт в Гърция, и особено в Атина, спира работа
Коментари Харесай

Транспортна стачка парализира Гърция

Общественият превоз в Гърция, и изключително в Атина, стопира работа от през днешния ден, 1 май, защото синдикати и работен асоциации провеждат стачки във връзка Деня на труда, заяви гръцкото издание „ Катимерини “.
Демонстрациите, проведени от главните профсъюзи, са срещу решението на държавното управление Денят на труда да бъде изместен на 7 май поради Страстната седмица.
Синдикатите декларират, че Денят на труда е за стачки, а не за празници, наблягайки недоволството на трудещите се.
В Атина са планувани три митинга: на площад “Синтагма ” в 10:30 ч., на площад “Клафтмонос ” в 11 ч. и в Каподистрийския университет в Атина.
Работещите в железниците оповестиха 24-часова стачка, което ще засегне придвижването на метрото, трамваите и електрическата железница. Няма да има рейсове рано сутринта. Рейсовете ще обслужват пасажери от 9:00 до 21:00 часа. Корабите ще останат в пристанищата поради стачката на Общогръцката федерация на моряците, която ще стартира в 00:01 ч. на 1 май и в 12:00 ч. сутринта на същия ден.
Спира и морският превоз. Опашки от туристи и коли има по всички гръцки пристанища.
Общо 49 селскостопански и горски пожара са избухнали за денонощие в южната ни съседка. 44 от тях са загасени бързо.
Необичайно високите температури, слабите превалявания и мощните ветрове накараха гръцките управляващи да разгласят началото на сезона на горските пожари от 15 април. Това е най-ранната дата за използване ограниченията за попречване на огъня.
Междувременно изследване на английската компания HAYPP, оповестено в сп. " Таймаут ", твърди че Атина е най-приятно ухаещият европейски град. Гръцката столица получава 8,3 от 10 точки. Следват Париж, Цюрих, Дъблин. Не се загатва дали София е включена в листата от 30 града.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР