От какви специалисти има нужда бизнесът у нас и отговарят

...
От какви специалисти има нужда бизнесът у нас и отговарят
Коментари Харесай

От какви специалисти има нужда бизнесът у нас и отговарят ли безработните на критериите

От какви експерти има потребност бизнесът у нас и дават отговор ли безработните на критериите? Темата в студиото на „ Здравей, България " разясниха някогашният обществен министър Христина Христова, шефът на компания за човешки запаси, член на Българската конфедерация по заетостта, Валентин Кръстев и Александър Нуцов от " Стратегия и политики " в Българската предприемаческа асоциация - BESCO.

Оказва се, че макар глада за фрагменти у нас, от ден на ден хора не съумяват да се осъществят на пазара на труда, тъй като работодателите не ги наемат. Причините са няколко, само че съществена се оказва образованието на безработните.

Според Христина Христова на пазара на труда и у нас, и в Европейски Съюз, се следят огромни несъответствия. Бившият обществен министър акцентира, че работната ръка у нас застарява, а липсват и експерти като електроинженери, нуклеарни и химически инженери.

По думите на специалистите огромна спънка за висок брой безработни у нас е, че българският език не им е майчин. Друга преграда е ниското обучение.

Професията на бъдещето е мисленето, счита Александър Нуцов. Той е безапелационен, че би трябвало огромна промяна в образованието, тъй че то да покрива потребностите на бизнеса.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР