„Либералният модел за миграцията се провали”, смята Светлозар Лазаров по

...
„Либералният модел за миграцията се провали”, смята Светлозар Лазаров по
Коментари Харесай

Светлозар Лазаров за атентата в Ню Йорк: Либералният модел за миграцията се провали

„ Либералният модел за миграцията се провали”, счита Светлозар Лазаров във връзка атентата в Ню Йорк, при който 29-годишния узбек Сайфуло Саипов умъртви осем души.

„ Сега отново виждам и чувам по какъв начин този бил добър човек. Попаднал инцидентно в Ню Йорк, бил трудолюбив, нямало никакви признаци. Ако би трябвало да водим диалога всъщност, тези тематики не трябва да ни ги пробутват. Става дума за спяща клетка, която е изпратена там”, безапелационен е Лазаров.

„ Този човек е поддържал връзки с лица, които са финансирали тероризъм. Какво повече би трябвало да стане, с цел да разберем, че демократичният модел се провали”, разяснява той.

Повече пари за Министерство на вътрешните работи?

„ Аз съм оптимист. Ако помните, когато започнаха диалозите в самото начало, нямаше пари, нямаше развиване на проблема със заплатите. В момента има отпусната известна сума, само че аз съм оптимист, че като се прегледа закона за бюджета, ще имаме по-позитивно развитие”, разяснява Лазаров, който е някогашен основен секретар на Министерство на вътрешните работи.

По думите му по негово време е имало доста градивен разговор със синдикатите.

„ От позиция на настояването им за нов закон за Министерство на вътрешните работи, аз също смятам, че имат право, тъй като законът беше основан при едни условия. Необходим е нов закон за МВР”, разяснява Лазаров.

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР