Либерализмът като идеология е отмиращ. Това заяви руският президент Владимир

...
Либерализмът като идеология е отмиращ. Това заяви руският президент Владимир
Коментари Харесай

Путин погреба либерализма

Либерализмът като идеология е отмиращ. Това съобщи съветският президент Владимир Путин в изявление за Financial Times тъкмо преди срещата на Г-20 в Осака, като съгласно авторитетната медия той е " прогласил " възхода на популизма.
По думите на Путин, демократичните хрумвания към този момент са отживялост, а обществото е срещу отворените граници, мултикултурализма и миграцията. Позицията на съветския президент кореспондира с тази на американския му сътрудник Доналд Тръмп, както и с тези на унгарския президент Виктор Орбан и италианския министър председател Матео Салвини.
" Либералите не могат просто да диктуват всичко на всеки, както опитваха през отминалите десетилетия ", акцентира Путин. Той постави етикет " съществена неточност " на политиката на немския канцлер Ангела Меркел във връзка с бежанците и мигрантите и похвали Доналд Тръмп за миграционната му политика по отношение на Мексико. " Либералната концепция допуска, че няма потребност да се прави нещо. Мигрантите могат да убиват, грабят и насилват, тъй като правата им като търсещи леговище би трябвало да бъдат предпазени. Всяко закононарушение би трябвало да бъде осъдено. Времето на демократичната концепция изтече. Тя влезе в спор с ползите на множеството ", заключи съветският държавен глава. Той обаче въобще не разяснява войната в Сирия като фактор за казуса " миграция ".
Същевременно Путин отхвърля, че поддържа финансово популистки придвижвания и партии на Запад. Той още веднъж отхвърли и каквато и да е връзка на Русия с резултата от американските президентски избори през 2016 година. Руският президент отхвърли и друго – че се държи хомофобски, като сподели, че в Русия няма проблем с ЛГБТ общността. " Нека всеки е благополучен, нямаме проблем с това ", са думите му.
Напрежение в световен мащаб
За Путин обстановката в Персийския залив и комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай са " избухливи " тематики. Той видя като главен проблем по двете тематики Съединени американски щати и неналичието на същински интернационален правов ред. Освен това съветският президент сподели угриженост за възобновената конкуренция във въоръжението сред Съединени американски щати и Русия, визирайки съответно нуклеарните оръжия. " Студената война беше неприятно нещо, само че най-малко имаше някакви правила. Сега наподобява, че няма никакви правила ", заключи той.
Путин обаче видя и нотка оптимизъм в връзките със Запада. Според него и Англия, и Русия имат интерес от възобновяване на връзките след случая " Скрипал ". Путин обаче даде ясно да се разбере, че не толерира по никакъв метод " предатели ", като акцентира, че държавната измяна би трябвало да бъде сурово наказвана, само че " не споделям, че случаят в Солсбъри е методът да се прави ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР