Лейбъристката партия на Великобритания публикува експертно мнение, в което се

...
Лейбъристката партия на Великобритания публикува експертно мнение, в което се
Коментари Харесай

Британските лейбъристи с експертно мнение: Ударите в Сирия незаконни

Лейбъристката партия на Англия разгласява експертно мнение , в което се декларира, че осъществените в Сирия въздушни удари са противозаконни , написа " Гардиън ".

Припомняме, Съединени американски щати, Обединеното кралство и Франция бомбардираха военни обекти на сирийските държавни сили. Това е първият съгласуван удар на Запада против армията на президента Башар Асад.

 Съединени американски щати, Франция и Англия удариха Сирия Обновена
Съединени американски щати, Франция и Англия удариха Сирия

Заради химическата офанзива по-рано този месец

Том Уотсън, заместник-председател на лейбъристите, разгласява правно мнение от 5 страници , в което се споделя, че извършените бомбардировки са противозаконни . Мнението е на Дапо Аканде, професор по интернационално обществено право в Оксфордския университет.

Правното мнение на Аканде:

Противоположно на позицията на държавното управление, нито Хартата на Организация на обединените нации, нито нормалното интернационално право разрешават военни дейности въз основата на доктрината за филантропична намеса. Има доста дребна поддръжка от страни за сходно изключение на възбраната за потребление на мощ. Англия е една от дребното страни, които поддържат подобен юридически принцип, само че болшинството страни изрично го отхвърлят.

Правната позиция на държавното управление на Обединеното кралство подценява разпоредбите на интернационалното право, отнасящи се до потреблението на мощ, защото нормалното интернационално право не преодолява правилото в Устава на Организация на обединените нации, забраняващо потребление на мощ. Така позицията на Лондон би подкопала върховенството на Хартата на Организация на обединените нации.

Дори и да е употребена доктрината за филантропична интервенция в интернационалното право, ударите против Сирия наподобява, че не дават отговор на разбора на държавното управление . Предприетите от английското държавно управление дейности не са непосредствено ориентирани към " непосредствена и неотложна помощ " по повод попречване на съответно зло, подхванати са преди инспектори от Организацията за възбрана на химическите оръжия да доближат до засегнатия регион.

Позицията на държавното управление може да бъде употребена и от други страни по света, което може да докара до риск от злоупотреби и прекалено потребление на мощ при случаи на филантропична рецесия. Поради тази причина други страни и доста учени не са склонни да поддържат доктрината за филантропична намеса.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР