Лейбъристката партия на Великобритания обяви номинациите си за съветници в

...
Лейбъристката партия на Великобритания обяви номинациите си за съветници в
Коментари Харесай

Варненец се кандидатира на избори във Великобритания

Лейбъристката партия на Англия разгласи номинациите си за съветници в локалните избори, които ще се проведат през месец май 2022 година в Обединеното кралство. 

Нишан Джингозян от Варна ще бъде претендент в лондонския регион Енфийлд. Ако бъде определен, ще стане освен първия общински консултант от български генезис в тази страна, само че и един от дребното европейци на такава позиция, оповестява NewsBG. 

Местните избори в Обединеното кралство ще се проведат на 5 май 2022 година Те ще включват избори за всички общински препоръки на Лондон и за всички локални управляващи в Уелс и Шотландия.

При оповестяване на номинацията си Нишан Джингозян сподели:

,,Не бих се кандидатирал за избирателен пост във Англия, в случай че не се усещах убеден, че владея познания и опит, които мога да предложа. Към това решение ме подтикна и  неналичието на политическо посланичество на българската общественост в Обединеното кралство. Над 320 000 български жители живеят във Англия, а нямаме посланичество на политическо равнище. Това е голям проблем за общественост, която изпитва избрани усложнения в процеса на интеграция.

Често си напомням една мисъл на Далай Лама: “Ако мислиш, че си прекомерно дребен, с цел да притежаваш силата да промениш нещо, пробвай се да спиш, до момента в който в стаята има комар. "  

Живея във Англия от 22 години. По-голямата част от професионалният ми път е в областта на държавната администрация.  Работил съм за няколко от най-големите кметства в Лондон, а през последните години управлявам стратегии за обществена интеграция на общности, избрани като предпочитани от екипа на кмета на Лондон, както и от някои местни кметства в английската столица.

През последните две години управлявам огромен план в Енфийлд, Северен Лондон, който се реализира с поддръжката на 18 учебни заведения и 15 партньорски организации. Работим интензивно и с българската общественост в тази част на Лондон. Необходимостта от това да имаме опция да участваме във вземането на политически решения, които директно ни касаят, несъмнено оказа въздействие върху решението ми.

Признавам, че си задавах въпроса -  да си българин, претендент за поста – предимство ли е или минус? За страдание, аз не разполагам с лобито, с което другите общности в Лондон разполагат. Познавам задочно още единствено един член на Лейбъристката партия, който е от България. Няма да мога да разгадавам и на гласовете на българската общественост в Лондон. В региона, който съставлявам, живеят доста малко българи. 

За разлика от България, в Лондон ще е належащо да убедя представители на 300 общности, че съм по-добър от другите претенденти и заслужавам да ми бъде гласувано доверие. Това е голямо предизвикателство.

От друга страна, поддръжката, която получавам от Лейбъристката партия, е неоценима. Представителство на всички общности е политика на тази партия, която прецизно се следва. 

Избирането ми  ще бъде  положителен сигнал към цялата българска общественост, че няма невъзможни неща и би трябвало да се борим за правото да бъдем показани на политическо равнище и гласът ни да се чува. "

Нишан Джингозян е роден във Варна. Завършил е Техническия университет в морската столица и Кингстън юнивърсити в Лондон. Работи в системата на държавната администрация във Англия. Член е на работна група към Foreign and Commonwealth Office във Англия и на работна група към ПЕС - PES Migration and Integration Network.

Основател е на Българския център за обществена интеграция и просвета, Лондон.  
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР