Левски повиши значително нивото си, ЦСКА 1948 тази година показва

...
Левски повиши значително нивото си, ЦСКА 1948 тази година показва
Коментари Харесай

Милен Радуканов: Доминацията на Лудогорец остава

" Левски увеличи доста равнището си, ЦСКА 1948 тази година демонстрира израстване, откакто привлякоха чужденци и взеха Любо Пенев. Но мисля, че са надалеч от това, което прави Лудогорец. Истината е, че и Лудогорец тази година демонстрира развиване спрямо предходните две години. Така дистанцията сред тях и останалите тимове се резервира. Според мен мъчно някой ще се пребори с Лудогорец. Хората там работят на мира, не се основава ненужно напрежение, работят професионално и реализират триумфи ", коментира   пред Биосферен резерват Медия бившият треньор на ЦСКА Милен Радуканов, който е от десетината български футболисти, играли и за ЦСКА, и за Левски.
" Имаме надарени и надеждни български футболисти, само че би трябвало самообладание да се постановат и с времето ще станат. Няма по какъв начин да не станат. Но има и друга позиция – в случай че искаш да постигаш високи цели и да играеш в Лига Европа или в Шампионската лига, както прави Лудогорец, би трябвало да привличаш положителни футболисти – дали са българи или чужденци, няма никакво значение. Лудогорец демонстрират, че с милионни прехвърляния шеста поредна година играят в групите на Лига Европа. Славия пък показва противоположния метод – с български футболисти, развиват ги, само че по този начин мъчно можеш да надскочиш несъмнено класиране в шампионата и няма по какъв начин да стигнеш до европейските мачове. Видя се в младежката Шампионска лига какво крушение претърпяха славистите. 
Важно е когато и където отидеш да работиш, да има условия за работа – терени, футболисти, тим с цели, който да ги преследва, а не просто да живурка и да чака ден да мине, различен да пристигна. Имах едно предложение от чужбина, което отхвърлих, тъй като се надявам на нещо съществено. Вече 12 години съм в треньорската специалност и желая да покажа опциите си на професионално равнище. Само че президентите на клубовете не имат вяра, че българските треньори ще допринесат за триумфите на даден тим
Предишният път, когато ме освободиха от ЦСКА, ме махнаха след един еднакъв и една загуба. Дали това е обикновено? Много се надявам да има повече самообладание към треньорите, а не при най-малките загуби или къси разтърсвания да ги сменят. За страдание виждаме и все по-малко български треньори – от 16 тима съвсем половината (7) са водени от задгранични сътрудници Боли ме, усещаме се недооценени, тъй като седим в профил и гледаме. Ако пристигна някой треньор с визитка, страхотни резултати – ОК. Дори и ние ще научим от него. Но когато идват недоказани треньори – това към този момент е болно. Лошото е, че даже имаше случаи с треньори без лицензи, които водят тимове във Втора лига, отново се вършат взаимни отстъпки, а това единствено утежнява обстановката.
Когато водех ЦСКА през 2011 година тимът беше формиран най-вече от българи, на които не е нужно да обясняваш в какъв мач ще играят. Всяко дете е израснало с този мач. Бяхме избрали малко чужденци, които щяха да ни свършат работа. Но гръбнакът бе от българи – Тодор Янчев, Спас Делев, Румен Трифонов, Апостол Попов, Иван Бандаловски, Иван Караджов и така нататък Чужденците титуляри в мача бяха единствено трима – Маркиньос, Грегъри Нелсън и Мишел Платини, като бразилците към този момент имаха по 3-4 сезона у нас. Истината е, че чужденецът излиза, играе и не го боли, в случай че загуби дербито. Докато ние го приемаем по друг метод ", споделя пред Радуканов.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР