Левски направи огромна крачка към финала за Купата на България

...
Левски направи огромна крачка към финала за Купата на България
Коментари Харесай

Серджиу Буш запъти "Левски" към финала за Купата на България

Левски " направи голяма крачка към финала за Купата на България след победа с 2:0 в дербито с ЦСКА. С две попадения на някогашния състезател на алените Серджиу Буш при започване на двете полувремена сините си осигуриха удобен задатък преди реванша на 25 април.

ЦСКА стартира по-активно мача и съумя да провежда няколко офанзиви в първите пет минути, само че без да заплаши Божидар Митрев. В 7-ата минута " Левски " откри резултата с първото си нахлуване към вратата на Витаутас Черниаускас.

Сините хванаха своя противник на контраофанзива. Нашименто завоюва терен и разтегли играта с подаване към десния фланг за Габриел Обертан. Бившият състезател на " Манчестър юнайтед " получи много свободно пространство, проби вдясно от вратата и центрира по земя към вратарското поле. Капитанът на ЦСКА Божидар Чорбаджийски се размина с топката, а Буш я насочи в далечния ъгъл с техничен удар от близко.

След гола алените продължиха да бъдат тимът, който владее повече топката. " Левски " обаче не оставяше пространства в своята половина и влизаше крепко в единоборствата. Това създаваше много компликации за футболистите на ЦСКА, които правеха много неточност в средата на терена.

Символичните домакините имаха потребност от 16 минути, с цел да стигнат до първата си заплаха пред вратата на Митрев. Александър Дюлгеров откри Едвин Джеси с хубаво подаване от левия фланг към далечния завършек на наказателното поле. Ганаецът овладя добре и преодоля Афонсо Фигейредо и Холмар Ейлофсон, само че опитът му за удар беше блокиран от върналия се Нашименто.

В обстановката крилото на ЦСКА получи травма в глезена и беше изнесен на носилка от терена, след което бе откаран в болница. На негово място в игра се появи 20-годишният Александър Георгиев.

В 25-ата минута алените изгубиха топлата в личната половина, а Хали Тиам незабавно откри на скорост Буш. Румънецът обаче насочи прекомерно слаб удар от границата на наказателното поле, който не затрудни Черниаускас.

ЦСКА продължи да изпитва компликации при разиграването на топката и стартира да употребява главно далечни подавания. В 26-ата минута един сходен пас на Тиаго Родригес мина зад тила на синята защита, само че опитът на Хеан Бланко да откри непокрития вляво Дюлгеров не сполучи.

В 32-ата минута Яблонски получи пространство в центъра и насочи рисков удар от отдалеченост, който мина към метър настрана от десния дирек на Черниаускас. Шест минути по-късно ЦСКА получи най-хубавата си опция за гол.

Поредица нескопосани отигравания на играчи в синьо след корнер пред вратата на алените докара до бърза контраофанзива. Тиаго и Бланко се откъснаха против Цветкович и Митрев. Португалецът обаче не съумя да подаде колумбийския си съотборник, който беше самичък към точката на дузпата.

Само 40 секунди след началото на второто полувреме " Левски " нанесе втори удар. Цветкович и Обертан разиграха на десния фланг. Французинът центрира във вратарското поле, където Буш още веднъж беше изтърван от Чорбаджийски и след удар с глава отблизо разстояние не остави шансове на Черниаускас.

ЦСКА имаше потребност от десетина минути, с цел да се отърси от втория гол. В 58-ата минута Бланко за пръв път беше изтърван от отбраната на " Левски " след центриране на Георгиев отляво. Колумбиецът стреля с глава, само че около страничния дирек.

В 70-ата минута алените имаха златна опция да понижат резултата. Влезлият като запаса малко по-рано Роланд Алберт пусна чудесно извеждащо подаване към Енрике Рафаел, който се измъкна зад отбраната, само че стреля неопределено на три-четири метра от голлинията.

В ответната офанзива " Левски " можеше да обезсмисли реванша, само че шансът обърна тил на сините. Буш беше изведен очи в очи с Черниаускас и съумя да прати топката над литовския вратар. Тя обаче се отби в напречната греда.

До края на мача ЦСКА не съумя да сътвори нито една рискова обстановка пред вратата на Митрев. " Левски " пък не съумя да се възползва от празните пространства в неуверената защита на противника и да запише по-убедителен триумф.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР