Левски активно провежда своята подготовка на турска земя. През изминалите

...
Левски активно провежда своята подготовка на турска земя. През изминалите
Коментари Харесай

Дойде ли моментът за пробив на младите левскари?

Левски интензивно организира своята подготовка на турска земя. През миналите дни обърнахме внимание както на новото попълнение Фабио Лима, по този начин и на възродилата се конкуренция на поста централен нападател. Дойде време нужното интернет внимание да получат и младоците, които през тази зима ще имат късмет да се потвърдят пред строгия взор на Николай Костов. Част от тях към този момент имат допир с мъжкия отбор на Левски, само че занапред би трябвало да загатват за своите качества, в случай че желаят да създадат някаква кариера в един от най-популярните български тимове.
 Левски още веднъж има по този начин нужната конкуренция в офанзива
Левски още веднъж има по този начин нужната конкуренция в офанзива

Рикардиньо или Билал Бари?

ИВАН АНДОНОВ (20 години, вратар) - С оглед неразбираемия статут на Николай Михайлов, напролет се чака точно Андонов да бъде действителната конкуренция на Пламен Андреев за титулярното място под рамката. Спекулациите за закупуването на нов вратар като че ли поутихнаха, а в допълнение удостоверение се оказа и подновяването договора на Иван. Той ще остане на " Герена " до лятото на 2026 година. Припомняме, че името му нашумя около престоя му от 16 месеца във Фиорентина, където даже стигна до аварийна пейка на мъжкия тим. В Левски към момента чака своя дебют, като към този момент се задоволява само с мачове за дубъла. А на 20 години някои вратари към този момент костват милиони...
 Снимка 630004
Източник:

ВИКТОР ЛЮБЕНОВ (17 години, защитник) - Любенов е роден на 16 август 2006 година. През предишния сезон централният бранител игра за тима до 17 години на Академия Левски (19 мача и 5 гола) и за втория тим на клуба (6 мача). От началото на сезона е неизменим титуляр за " Левски II " в Югозападна Трета лига. Помага и на тима до 18 години в шампионата за Купата на БФС U18. Любенов записа и формален дебют за " сините " в шампионата за Купата на България, когато излезе като титуляр против Дунав. Записа и 3 минути за състезание против Локомотив (Пд). Макар и да се подвизава като централен бранител, Николай Костов го употребява като флангови подобен. Изглежда отличен избор при групировка 3-5-2 с трима бранители в центъра.

ДЕЙВИД МИХАЛЕВ (17 години, защитник/халф) - Едно от имената, което към този момент е концепция по-разпознаваемо за левскарската публика. Грабна вниманието с положителното си показване в оня чудноват мач против Лудогорец, когато никой не очакваше, че той ще запише цяло полувреме против борещия се тогава за купата разградски хегемон. В по-ранна възраст Михалев по-често действаше като атакуващ халф, само че в последно време все по-настоятелно бива налаган като флангови защитник. По жанр на игра припомня на Патрик-Габриел Галчев. Подобно и на Виктор Любенов, той е неизменим титуляр в дублиращата групировка както и в младежкия отбор до 18 години.
 Снимка 606517
Източник:

АЛЕКСАНДЪР БОЖИЛОВ (17 години, защитник) - Още един защитник, от който се чака да блесне и след време да заздрави тази толкоз деликатна зона за " сините ". Божилов взе участие в контролни мачове на Левски и при Станимир Стоилов, а Елин Топузаков пък го подари с минута в професионалния футбол при триумфа в баража за Лига на Конференциите против Арда. Около Божилов имаше нелепа вест по отношение на прическата му, която се оказа извънредно ненужна. Именно тя леко отдалечи фокуса от неговите съществени футболни качества. Александър може да се отличи с добра тактическа дисциплинираност и борбеност. През тази акция има два гола в Трета лига и не си е изкарал картон, което е цяло достижение в " джунглата ", наречена по нашенски " В " група. Големият брой инспекции в Турция сигурно ще го подари с нужното време, с цел да се покаже в най-хубавото си лице и на Ники Костов.

СТИВАН ЖЕРАРД ЖАН ИВ ГАТОЕ (15 години, нападател) - Няма да бъде пресилено, в случай че кажем, че от години школата на Левски не е имала толкоз огромен гений, който на 15 към този момент да бъде различим за основна част от " синята " аудитория. Дали поради името и екзотиката му, Стивън Жерард несъмнено не може да бъде подценен. Но и футболните му качества са доста високо равнище. За това приказва изкараният експериментален интервал в Република България Залцбург и евентуално предстоящ подобен във френския Рен. Стивън е корав титуляр и в националния тим до 17 години, а скоростта, техниката и умеенето пред гола го вършат извънредно рисков за всяка една вражеска защита.

През февруари геният на " сините " навършва 16 години и може да подпише контракт с който си изиска, а клубът ще получи за него само избраната от УЕФА отплата за развиване. Това принуждава управлението на Левски да пипа с кадифените ръкавици своя огромен гений, надявайки се той да избере точно клуба от " Герена " като насочна точка за своята кариера в мъжкия футбол.
 Изпратиха Краев и Петрис в дубъла
Изпратиха Краев и Петрис в дубъла

Двамата отхвърлиха да продължат договорите си с Левски

За Жерард досегът до първия отбор няма да е някаква оригиналност, като той спорадично тренира с Уелтън и компания. Любопитно е, че през този сезон Стивън има записани минути и за тимовете до 17, 18 години и дубъла. Интегрирането му в Трета лига обаче е дозирано, защото от ДЮШ на Левски желаят да го предпазят от тежка травма. Да не забравяме, че никой защитник във " В " група не обича някое наперено техничарче против себе си.

КРИСТИАН ЙОВОВ (17 години, халф) - На младока му е мъчно да излезе от сянката на татко си, което е изцяло обикновено и за нежната му възраст. През този сезон има 1 минута за първия отбор в мача против Хебър, при трагичната победа с 1:0. За жал позицията му е такава, че все още мъчно ще измести някой от Уелтън или Фабио Лима. Работи старателно върху развиването на своя капацитет. Според разнообразни източници, има възможност Йовов да бъде предан чартърен на втородивизионния Спортист (Своге).
 Снимка 643073
Източник:

ПРЕСЛАВ БАЧЕВ (17 години, нападател) - Стрелецът имаше своя момент на популярност, откакто означи гола при успеха над Ботев (Враца) с 1:0. Вече има осем мача в елита и бих отчел, че отбрани почтено името си във всеки един от тях. Личи си, че на Преслав му липсва този по този начин значим опит за позицията на централен нападател. Показателен обаче е фактът, че той към този момент е напълно присъединен към мъжкия отбор и рядко се появява в игра за по-долните гарнитури. Възстановяването на Билал Бари несъмнено ще лимитира изявите му за Левски, само че пък в микровселената на нападателите в никакъв случай не се знае. Винаги решаващо значение имат голове!
 Фабио Лима - копието на Уелтън, което най-накрая ще играе първокласен футбол
Фабио Лима - копието на Уелтън, което най-накрая ще играе първокласен футбол

Ще сполучи ли Левски с новия си №7?
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР