Летището край Русе ще заработи до края на годината. Това

...
Летището край Русе ще заработи до края на годината. Това
Коментари Харесай

Отварят летището край Русе до края на годината

Летището край Русе ще проработи до края на годината. Това посочи през днешния ден заместник-министърът на превоза Владимир Върбанов. В Русе той взе участие във конгрес, отдаден на енергийната успеваемост в превоза. Средствата, които страната даде обещание да влага в летището, към този момент са отпуснати.



" 2,6 милиона лв. са по сметките на община Русе. В постановлението на Министерския съвет е написано изискване, че сумата може да се употребява, когато бъде верифицирана от Община Русе, че не съставлява нерегламентирана държавна помощ. В диалог сме с Министерството на финансите, тъй като такова нещо не е правено от община – да поддържа връзка с Европейска комисия и да верифицира, че нещо което страната ни е решила да направи в Русе не е държавна помощ ", сподели кметът на Русе Пенчо Милков.



Транспортното министерство планува също построяването на пет моста над река Дунав. Това е станало ясно на срещата през вчерашния ден сред министъра на превоза Николай Събев и министър ръководителя на Румъния.

" Ние желаеме освен втори Дунав мост при Русе. Освен това сме поели ангажимент за удълбочаване на река Дунав, тъй че да може корабоплаването да се прави 365 дни в годината. Роро терминалът, срокът за стартиране ни е юни месец. Работи се интензивно, тъй че надяваме се посредством роро терминалът да облекчим автомобилния трафик “, сподели Владимир Върбанов, зам.-министър на превоза.



До 2026-а година в България да бъдат регистрирани почти 30 000 електрическия автомобил, съобщи още зам.-министърът на превоза: " Целта е по този метод да се понижат нездравословните излъчвания и декарбонизацията в България да бъде на нужното равнище, каквото сме дали обещание да бъде пред Европейски Съюз. Към момента тези коли са по-малко от 10 000. Ще има стимулиращи такси, ще има понижени налози, това също е планувано и го чакаме да стане. "



Автор: Пламенка Тонева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР