Летището бе затворено, след като пилот, летял над местността, откри

...
Летището бе затворено, след като пилот, летял над местността, откри
Коментари Харесай

Земята Се Отвори! Километри Огън И Жупел В Небето! Видео От Мястото, Туристите В Райското Място Се Евакуират

Летището бе затворено, откакто водач, летял над местността, откри следи от вулканична пепел на височина към 8000 метра. Пепелта е рискова за самолетите, защото тя прави пистите хлъзгави и може да бъде засмукана в моторите им.

Основното интернационално летище на Бали ще бъде затворено минимум до тази вечер, споделиха публични лица, които прибавиха, че и две други летища за вътрешни полети също са затворени.

Предизвикалият безпорядък вулкан се намира на към 75 километра от туристическия център на Бали в Кута.

Външното ни министерство предлага на българите, пребиваващи или пътуващи към остров Бали, да бъдат внимателни и деликатно да наблюдават настоящата конюнктура в Бали по отношение на изригването на вулкана. Ведомството предлага да се следи информациите в локални медии и да се съблюдават прецизно напътствията за сигурност на индонезийските управляващи.

Препоръчително е българските туристи там да се свържат с самолетната компания или туристическата си организация преди пътуването си, както и да не навлизат в ограничаващата зона, която сега е с радиус от 4 км от кратера на вулкана, написа дир.бг.

Пребиваващите на острова български жители, на които следва тръгване, могат да се обръщат за информация и подпомагане към откритото на летището в Бали краткотрайно бюро на консулството на Англия, както и да се възползват от предлаганата от индонезийските управляващи опция за овакантяване на острова, показват още от министерството.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР