Лесна наука за деца е Частно Начално Училище със засилен

...
Лесна наука за деца е Частно Начално Училище със засилен
Коментари Харесай

Ново училище в София STEAM програма - "лесна наука за деца"

" Лесна просвета за деца " е Частно Начално Училище със засилен фокус къмука и с двуезична стратегия , в развой на регистрация към МОН и акредитиция от Cambridge International.

Училището следва STEAM програмата (Science, Technology, Engineering, Art, Mathematics) на Cambridge Primary. Преподавателите по просвета работят с тимовете, сполучливо представящи България на интернационалните олимпиади по физика, химия, математика и други Децата имат ежедневни занимания в нашата лаборатория и в оборудваната ни зала по география и история.

Освен на над междинното равнище умения за просветеност във връзка с български език, британски език и математика, в Izzi Science for Kids ще се акцентира и на креативно писане, срещи с писатели и развиването на езиковия капацитет. Библиотеката на учебното заведение е налична за децата както за тези срещи по този начин и за шерване на книжки.

Приложната математика и логическото мислене ще са в центъра на занимания по математика. С децата ще работи подготвен Steam възпитател, с над 15 год опит в Съединени американски щати в преподаването на математика и приложна математика за деца.

Всеки клас работи и с обособен начален възпитател, (всички наши начални педагози са с съвсем 20 год опити в одобрени частни учебни заведения в София), който с грижа и внимание работи с децата върху тяхното равнище на просветеност през целия ден и ги съпровожда и в часовете по просвета и им оказва помощ в особено отделеното време за независима работа.

Успоредно с науката децата развиват умения и отношение и към изкуството.
Училището има лична школа за балет и международни танци и работи с една от най-хубавите школи по Хип-Хоп, `uMove`.

Всички деца вземат участие в групови и самостоятелни занимания по музика, учат стиловете и историята на музиката, учат се да свирят на пиано с прелестната Elina Dashina и китара в нашето Рок учебно заведение.

Ежедневно спортът е част от програмата на Училището като денят на децата стартира с гимнастика и приключва с танци, айкидо, или свободни динамични игри в нашата зала за спорт и игри.

Допълнителните часове по просвета, както и тези по математика и британски език, ще допълват програмата на МОН.

Защо е нужно учебното заведение Izzi Science for Kids? С какво ще помогне на децата, на родителите? Защо просвета?

Какво е просвета и теоретичен метод? Това в просто мислене, само че малко по-структурирано: наблюдаваш света и задаваш въпрос за него; проучваш какво към този момент се знае на тази тема; формулираш съмнение, измисляш метод да го тестваш и въз основата на резултатите си правиш изводи. Ако догатката ти е било правилно, споделяш резултатите си със света; в случай че не, продължаваш да правиш и тестваш догатки. Важна част от процеса е и да внимаваш за предразсъдъци (bias), които може незабелязано да те подведат.

 Ново учебно заведение в София STEAM стратегия -

Този метод е разумен и логически. Позволява ни да опознаваме света и живота малко по малко. В свят с подправени вести, обществени мрежи и автоматизация е изключително значимо бъдещите възрастни да развият научно и рационално мислене още от дребни.

Рамка на програмата: - Цялата стратегия е основана на тематики, което разрешава интердисциплинарни връзки и учене в подтекст, което сигурно е по-малко нереално за децата;- Всеки урок има своите цели – в научен и в обществен аспект. Академичните цели са маркирани в учебниците на децата, а обществените в детайлните управления на учителите. В рамките на часовете учениците ще развиват полезности, които ще допринесат за техния интегритет като възрастни – от почитание към природата до почтено, колегиално отношение към околните;- Всеки урок има и основни фактологични познания, които би трябвало да се схванат и научат в подтекста на план, полемика или разбор. Наученот ще се ревизира в диалог, или с презентация. Така децата ще се учат да бъдат общителни, да отстояват позиция, да се съмняват обосновано, да оферират градивни промени и да бъдат етично сериозни.- Освен обичайна текстова част на уроците в учебниците ще има и целесъобразни действия – от къси и бързи опити за доказване на дадена догадка до хрумвания за седмични и месечни планове, които децата да вършат. Темите за тези опити ще са отворени и децата имат опция да вършат предложения; Важно е да усвоят практичното приложение на Научния способ.- В управленията на учителите плановете са заложени с научна съвестност и са издигнати, следвайки логиката на ръководството на един план. Идеята е децата да се учат да задават тематика, да дефинират обсег, период и бюджет, да изградят тези за доказване и да потърсят метод да ги оборят или поддържат.- Темите са добре развити в управленията на учителите и допълнени от задоволително фотоси и материали, тъй че да дадат скъпи хрумвания по какъв начин да се провокира любознанието на децата.
В Izzi Science for kids, нито децата, нито техните родители ще получават домашна работа. Цялата активност на децата ще бъде съсредоточен ав часовете от 9 до 16.30 в границите на учебния развой.

От септември 2019 година ще приемем първите ни възпитаници в предучилищна възраст, 1ви и 2ри клас. Към момента са запълнени местата в ПУК и на 50% 1ви и 2ри клас. Поради огромния интерес, учебното заведение има подготвеност да отвори втора паралелка ПУК.

Приемната процедура започва с подаване на форма за кандидатстване на уеб страницата на учебното заведение и изисква изработването на детски теоретичен план.

За повече информация вижте страниците izzi.academy и www.mediabricks.bg

Лицата зад плана " Лесна Наука за Деца "

 Ново учебно заведение в София STEAM стратегия -

 Ново учебно заведение в София STEAM стратегия -
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР