Леонид Слуцкий В Русия за първи път гръмна скандал за

...
Леонид Слуцкий В Русия за първи път гръмна скандал за
Коментари Харесай

Журналистки обвиниха руски депутат в сексуален тормоз


Леонид Слуцкий

В Русия за първи път гръмна скандал за полов тормоз в Държавната Дума: три журналистки намерено упрекнаха депутата от Либерално-демократическата партия (ЛДП) и ръководител на парламентарната комисия по външна политика Леонид Слуцкий в непочтено държание.

Той твърди, че става дума за политическа поръчка и клюка и желае да бъдат показани доказателства. А председатгелят на Думата Вячеслав Володин посъветва журналистките да си намерят друга работа, в случай че се усещат застрашени, оповестява Руската работа на Би Би Си.

Медията разгласява и дешифровка на аудио запис, от който се чува по какъв начин Слуцкий предлага на корреспондентът на Руската работа на Би Би Си Фарида Рустамова да му стане държанка. Тя твърди, че той й е посогнал и физически.

Новината за извършен неведнъж от депутата от партията на Жириновски полов тормоз се появи на първо време предишния месец по телевизия " Дождь ", която се позоваваше на поискали анонимност пострадали дами. След това обаче една след друга три известни журналистки взеха решение да насочат обвиняванията си намерено.

Длъжни сме да приказваме "

Най-напред това направи заместник-главният редактор на телевизионния канал RTVI Екатерина Котрикадзе, последвана от продуцента в телевизия " Дождь " Дария Жук. Във вторник към тях се причисли и Фарида Рустамова.

Котрикадзе описа в ефира на RTVI по какъв начин, до момента в който работела за грузински тв канал, се договорила със Случкий за интермвю. Когато отишла при него в Думата, той я притиснал до стената, опитал се да я целуне, само че тя съумяла да се измъкне и да избяга.

" Длъжни сме да приказваме за това ", съобщи журналистката. По думите й, тя тогава не разгласила станалото, с цел да избегне неприятни последствия. " Тогава бях на 26 години. Да се окажа в Москва, изправена пред такова необичайно държание на човек, който би изглеждаше доста стабилен, за мен бе извънредно мъчно ", добави Котрикадзе. Тя позволява, че в сходна обстановка са се оказвали доста дами в разнообразни органи на властта в Русия, само че те си мълчат, тъй като считат, че няма смисъл да приказват – единствено ще си навлекат големи оскърбления, обвинявания в неистина и политически претекстове ".

Котрикадзе получи цялостната поддръжка на своята медия. Главният продуцент Алексей Пивоваров съобщи, че RTVI поема цялостна отговорност за всичко, казано в ефира на малкия екран, и прикани и другите наранени да излязат с имената и лицата си.

На апела се отзова продуцентът от тв " Дождь " Дария Жук. Тя написа писмо до Комисията по етиката в Думата с тъжба против депутата Слуцкий и описа за станалото във видеообръщение, побликувано на уеб страницата на малкия екран. " Много се надявам, че ще понесете заслужено наказване ", съобщи Жук, обръщайки се към депутата.

По думите й, за първи път се сблъскала със Слуцкий, когато го поканила за присъединяване в предаване през 2014 година. Тогава той се държал обичайно. Когато обаче го поканила повторно, почнал да се майтапи и споделил, че ще отиде, само че единствено в случай че журналистката излезе с него на вечеря. Тя не реатирала, а депутатът въпреки всичко още веднъж пристигнал за предаването в малкия екран. Тогава той се опитал да я целуне и да я опипа, държал се жестоко и натрапчиво. " Беше ми неприятно и ужасно ", споделя Жук. Тя помолила собствен сътрудник да води депутата до студиото и повече не контактувала с него.

" Ще си негова жена и моя държанка "



Фарида Рустамова

На 24 март предходната година кореспондента на Би Би Си Фарида Рустамова отишла в кабинета на Слуцкий в Държавната Дума, с цел да му зададе въпроси за аргументите за визитата в Москва на водача на френския " Национален фронт " Марин льо Пен тъкмо в навечерието на президентските избори във Франция. По думите й депутатът е знаел, че диалогът се записва. Сега записът се пази в Руската работа на Би Би Си.

В хода на диалога Слуцкий ненадейно сменил тематиката и предложил: " Зайче, може да те закарам до това... Би Би Си? Ще те взема нанякъде ". По-нататъшният разговор е възобновен буквално съгласно записа. Помолен от Рустамова да посочи дали отводът му да разкрие детайлности от визитата на льо Пен не е обвързван с работата й за Би Би Си, депутатът дал отговор: " Не, просто ти ми бягаш, не искаш да се целуваме, афектиран съм ти ".

В отговор журналистката споделя, че си има другар, за който желае да се омъжи. На което Слуцкий излиза с предложение: " Отлично, ще си негова жена и моя държанка ". След това политикът внезапно се доближил до нея, прокарал ръка по корема й изпод нагоре и отскочил. Журналистката била шокирана и се вцепенила. А Слуцкий споделил, че може и да " пуска ръце ", само че го прави красиво, и я посъветвал да не " претърпява ".

След това Рустамова в тежко прочувствено положение отишла пресцентъра на Думата и разказала за станалото на няколко сътрудници. После уведомила приятеля си и управлението на своята медия, което не е разкрило информацията по избор на журналистката.

" Сменете си работата "

От Държавната Дума акцентират, че обвиняванията против депутата от ЛДП не са потвърдени и поучават засегнатите да се извърнат към Комисията по нравственос. Което те са създали.

Според Слуцкий обвиняванията против него са " просто поръчка ". Поръчителите били наранени от обстоятелството, че " престижът на Комисията по външна политика и на нейния ръководител е тръгнал нагоре ". Председателят на Думата Вячесав Володин пък споделил, че абсурдът може да се одобри като опит за дискредитация и посъветвал оплакващите се журналистки да си сменят работата, в случай че се усещат застрашени в Народното събрание.

Поздравявайки дамите кореспондентки в Думата по случай 8 март, Володин споделил, представен от " Ведомости ": " Според вас е рисково да се работи в Думата? Ако е по този начин, сменете си работата ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР