Лео Кадели, актьор, участник в един от най-популярните телевизионни сериали

...
Лео Кадели, актьор, участник в един от най-популярните телевизионни сериали
Коментари Харесай

Лео Кадели: Доброто няма националност




Лео Кадели, артист, участник в един от най-популярните телевизионни сериали у нас, гостува в студиото на „ Преди всички “ по „ Хоризонт “, с цел да показа своята платформа във фейсбук „ Приятели, помагайте! “, към която към този момент са се включили над 22 хиляди членове.
„ Доброто и завистта нямат народност. Ние сме към положителното, със завистта не се занимаваме. “, споделя своето верую Лео, който е от албански генезис, и споделя за идващите си благотворителни начинания в България – за осиновяване на бездомни животни и за подкрепяне на 200 зрелостници от уязвими групи да изпитат насладата от бала.

Кадели признава, че към този момент получава доста сигнали за нуждаещи се в разнообразни региони на страната и не може да откликне на всички самичък. Ето за какво той приканва искащите да поддържат неговите дела от всички райони на страната да се свържат с него и да станат идващите „ Лео “. Кадели обаче припомня:

„ Приятели, в действителност помнете, че положително можете да извършите и без мен. Ако решите. Ако видите безприютен човек, купете му храна – един козунак, едно кисело мляко… “

Пример за сходна щедрост показва и кореспондентът на БНР в Габрово Велина Махлебашиева, която споделя за фейсбук групата на майки от Габрово, основали своята общественост в обществената мрежа, с цел да оказват помощ на фамилии в потребност. В групата, която се назовава „ Габровски майки подаряват вяра “ и сплотява повече от 1000 членове, вземат участие и майки с по три деца, една от които споделя:

„ Нито имам повече, нито по-малко от средностатистическия българин. Но да ви кажа почтено, избирам да развеселявам детето на комшията, който няма опция да купи обувки, в сравнение с аз да си купя нови обувки. За да правиш положително, не е наложително да си доста богат, наложително е да имаш съидейници, които мислят като теб. А тези съидейници имат свои другари... “

Подобно на Лео майките също оказват помощ и на бъдещите зрелостници – и освен на разполагащите със скромни средства, като им дават опция да избират от дарените бални рокли и костюми, а на всички, като ги поучават:

„ Вместо една вечер и толкоз доста средства от родители, родственици и т. н., доста по-смислено е да ги вложат в нещо свое – за своето развиване и бъдеще. “

Разговорът с Лео Кадели и репортажът на Велина Махлебашиева можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР