Лекарят на Унгарската тенис федерация е фалшифицирал тестове за Covid-19,

...
Лекарят на Унгарската тенис федерация е фалшифицирал тестове за Covid-19,
Коментари Харесай

Скандал с фалшивицирани Covid тестове в унгарския отбор за Купа Дейвис


Лекарят на Унгарската тенис федерация е фалшифицирал проби за Covid-19, настояват медии в страната.

Причина за абсурда са следните думи, отправени към родители на деца, които би трябвало да пътуват за шампионат в Австрия: „ За пътуването до Австралия децата се нуждаят от PCR тест. Можем да го уредим, в случай че ни изпратите следните данни, а нашият доктор ще приготви заключението. Ще спестим тестванията на децата. “

Изисканите данни са имена, рождена дата, адрес и име на родител. Имейлът е изпратен от Каталин Мароши, координатор на националните тимове на Унгария и някогашна тенисистка, която през 2013-а бе достигнала до №33 при двойките.

Резултатите от фалшифицираните проби са с печата на медицинския университет „ Семелвайс “, който е прекратил съдействието си с лекаря. Същото са сторили и от федерацията, която го е уволнила.

„ Организацията ще сътрудничи напълно на органите, които проверяват въпроса и ще осведоми обществеността за резултата от това следствие “, се споделя в изказването на тенис организацията.

Скандалът е още по-голям, тъй като наподобява това е била общоприета процедура за унгарските тенисисти като включва и тима за Купа Дейвис. Затова загатна Габор Кьовеш, който бе капитан на тима, който в края на 2021-а взе участие във Финалите на отборния шампионат. Той се е усъмнил, откакто е получил удостоверение за негативен тест в случай, че не е бил проучен и не е имал такава нужда, защото е със приключен имунизационен курс.

„ Преди Купа Дейвис в Торино, аз като човек с три дози, получих лист хартия, от който не се нуждаех, можех да пътувам и без него. Направен PCR тест бе нужен единствено на тези, които не са имунизирани. Стори ми се необичайно, тъй като шефовете направиха PCR тестванията на място “, споделя Кьовеш пред 24.hu.

Изглежда доста евентуално лекарят да е единствено част от цялата скица. Разследват се най-малко шестима национални треньори, генералният секретар на федерацията и спортният шеф.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР