Лекарят може да разбере по вида на отоците на кои

...
Лекарят може да разбере по вида на отоците на кои
Коментари Харесай

Как да разпознаете заболяването по вида на отока?

Лекарят може да разбере по типа на отоците на кои органи първо би трябвало да се обърне внимание. Ако пациентът споделя, че отокът на лицето се появява заран, бързо се популяризира надолу към краката и до вечерта понижава или изчезва изцяло, тогава може да се заподозрат проблеми с бъбреците.

По предписание, подутата тъкан е бледа, подпухнала и дълго време (над няколко минути) върху нея остава диря от натискане с пръст. В никакъв случай не би трябвало сами да приемате диуретик. Свържете се със експерт допустимо най-скоро.

Сърдечен оток

Появяват се най-често в късния следобяд. Те са симетрични: засягат пръстите на краката и ръцете от двете страни. Оток може да има и в региона на корема, долната част на гърба и гениталиите. Този тип отоци се характеризират с това, че постоянно са съпроводени от зной, синкав нюанс на устните, отичане на шийните вени.

Чернодробни отоци

Отоците, предизвикани от нарушавания в работата на черния дроб, се появяват също в региона на корема. Ясно забележими са по кожата съдови паяжинки, а самата кожа жълтее и сърби. Те могат да алармират за доста съществени болести – хепатит, цироза и рак. Ако сърбежът е съпроводен от зачервяване, тогава най-вероятно е алергична реакция.

Отоците могат да се появят и в резултат на доста други аргументи, които единствено доктор може да разбере. Така да вземем за пример, постоянно срещана причина за оток е варикозната болест, при която клапите се нарушават и тонусът на вените понижава. Отокът нормално се появява на единия крайник.

Тези, които страдат от хипотиреоидизъм – незадоволително произвеждане на хормони от щитовидната жлеза – постоянно отичат. При този хормонален дисбаланс течността се натрупва в междуклетъчното пространство и човек, без да преяжда, наддава на тегло. Отокът нормално визира освен лицето, само че и цялото тяло.

Но при доста хора отокът, изключително по краката, към момента не е обвързван с никаква патология. Появата им постоянно се предизвика от заседнала или стояща работа, тесни обувки, прекомерно горещо време и неприятно контролиран режим на пиянство на вода. При дамите повода за оток са сериозните дни и бременността. В такива случаи контрастните вани ще оказват помощ на изтощените крайници да се възстановят по-бързо. Не е мъчно да ги прилагате.

В единия съд налейте хладка вода – към 15 градуса, в другия – гореща: 38-39 градуса. Потапяйте краката си до равнището на глезените първо в топлата вода за три минути, а по-късно за 10 секунди в студена вода. И по този начин няколко пъти. Процедурата би трябвало да приключи с потапяне в студената вода. Подсушете краката с мека забрадка, изключително деликатно – кожата сред пръстите.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР