Лекарства има. Не бива да се всява паника.Това увери в

...
Лекарства има. Не бива да се всява паника.Това увери в
Коментари Харесай

Веселин Марешки: Няма криза с лекарствата. Не бива да се всява паника

Лекарства има. Не бива да се всява суматоха.Това увери в "Денят стартира с Георги Любенов " Веселин Марешки  Веселин Марешки Веселин Найденов Марешки е български политик и бизнесмен. Веселин Марешки е роден на 26 март 1967, зам.-председател на Народно събрание, водач на Политическа партия "Воля ".

По мотив на изказванието, че по аптеките не може да бъде открит препаратът "Азитромицин ", Марешки съобщи, че 7 са производителите, които обезпечават за България този медикамент и в случай че изчезне лекарството на 1 от производителите, останалите го имат. Марешки още веднъж повтори, че медикаменти има, лечебните заведения са обезпечени с лекарства. Допустимо е тук-там да се получи липса на едно или друго лечебно средство, само че на всички места другаде то е налично.

"Никой самичък не може да победи рецесията. Само дружно - лекарите, служителите на реда, учителите - всеки един български жител на неговото си място - обединени, можем да се оправим с тази рецесия ", безапелационен беше Марешки.

Темата с износа на медикаментите зам.-председателят на Народно събрание разяснява, като акцентира, че се взимат верни ограничения за прекъсване на реекспорта. Той уточни, че в моменти, когато в страната може да има дефицит на задоволителни количества от значими лекарства, реекпортът е аморален и би трябвало да се подхващат законовите ограничения това да не се позволява.

Относно зелените коридори в аптеките, Марешки изрази мнение, че те не правят работата, поради която бяха основани и е добре да бъдат анулирани.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР