Лекарите Сергей Агапкин и Михаил Гинзбург в ефира на телевизионния

...
Лекарите Сергей Агапкин и Михаил Гинзбург в ефира на телевизионния
Коментари Харесай

Яжте риба, за да живеете дълго

Лекарите Сергей Агапкин и Михаил Гинзбург в ефира на телевизионния канал Русия 1 посъветваха хората да употребяват повече риба. Според тях, потвърдено рибата може да понижи риска от формиране на кръвни съсиреци, както и да удължи живота ни, осведоми БГНЕС.

Гинсбург напомни, че рибата съдържа Омега-3 мастни киселини, които спомагат в битката за понижаване на възпалителните процеси в тялото. В същото време морската риба съдържа повече Омега-3 от речната, както и витамин D. „ Има изследвания, които потвърждават, че в случай че човек яде морска риба най-малко два пъти седмично, това понижава на половина риска от инфаркт “, сподели Агапкин.

Речната риба (като шаран и костур) съдържа доста витамини от групата В и фолиева киселина. Освен това, тези риби са богати на витамини, виновни за регулирането на равнищата на холестерола и намаляването на риска от формиране на тромбози.

„ Има изследвания, които демонстрират, че яденето на риба два до три пъти седмично ни оказва помощ да живеем до пет години по-дълго, а яденето на месо със същата периодичност, в противен случай, понижава евентуалната дълготрайност на живота със същия срок”, сподели Гинзбург наблягайки, че рибата е богата на витамин Е, който има подмладяващ резултат.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР