Лекари спасиха 14-годишно момиче от белодробна тромбоемболия, съобщиха от УМБАЛ

...
Лекари спасиха 14-годишно момиче от белодробна тромбоемболия, съобщиха от УМБАЛ
Коментари Харесай

Лекари спасиха 14-годишно момиче от рядко заболяване

Лекари избавиха 14-годишно момиче от белодробна тромбоемболия, оповестиха от УМБАЛ „ Проф. доктор Александър Чирков “. 

Детето страда от Ходжкинов лимфом, което е рядко заболяване. Този тип лимфом е рак на лимфните възли и лимфната система.

Момичето е докарано в лечебното заведение с тежък зной и изцяло запушена белодробна артерия.

Емболията на белия дроб е вследствие на водещото заболяване на кръвта и неговото лекуване. Характерно за Ходжкиновия лимфом е развиването на огромни лимфни възли. Тяхното увеличаване притиска венозните пътища, нарушава прекосяването на кръвта и се образуват тромби.

Момичето постъпва в болницата, откакто е минала курс на лекуване в няколко лечебни заведения, където е лекувана с един тип медикаменти и здравословното й положение не се усъвършенства.

В Клиниката по кардиология в УМБАЛ „ Проф. доктор Александър Чирков “ стартират венозно лекуване с няколко медикамента и фибринолитик, който подкрепя организма самичък да унищожи тромбозата в белия дроб. Още след първите вливания задухът на детето изчезва и се усъвършенства общото положение, функционалният потенциал и сатурацията.

10 дни след прецизната медикаментозна терапия 14-годишното момиче е изписано от болничното заведение, само че продължава с лекуването на Ходжкиновия лимфом.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР