От днес официално започват дейностите по обновяване на детското отделение

...
От днес официално започват дейностите по обновяване на детското отделение
Коментари Харесай

Започва ремонт на детското отделение на МБАЛ – Добрич

От през днешния ден публично стартират дейностите по възобновяване на детското поделение на болничното заведение в Добрич. То ще се снабди с напълно нова визия до края на годината посредством план „ Светулка “ на фондация „ За положителното “, в партньорство с фондация „ Америка за България “, оповестява районната ИА „ Добруджа “.

Много донори – жители, компании, организации и общините Добрич и Добричка, поддържаха акцията след нейното оповестяване през ноември, означи шефът на МБАЛ – Добрич доктор Георги Желязков. Благодарение на тях е събрана заложената нужна сума от 500 000 лева, като бюджетът на плана е достигнал 591 000 лева

250 000 лева са обезпечени от фондация „ Америка за България ”, а 50 000 – от МБАЛ – Добрич.

Бюджетът ще разреши, с изключение на всички планувани ремонтни действия, да се реализира и образование по връзка на лекарите от отделението, взаимно с Нов български университет, изясни Надежда Рангелова – ръководител на Управителния съвет на фондация „ За положителното “.

Детското поделение на болничното заведение в Добрич е третото в страната, след тези в Ловеч и Велико Търново, което ще бъде актуализирано със средства от „ Америка за България ”, заяви Десислава Тальокова – изпълнителен шеф на фондацията.

Целта на план „ Светулка “ е да се сътвори такава среда, която да понижава тревогата на децата и техните родители по време на престоя в болница. Предвидено е и построяването на зони за игра и образование в отделението.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР