Лекари, сестри и санитари от "Пирогов" отново протестират заради получени

...
Лекари, сестри и санитари от "Пирогов" отново протестират заради получени
Коментари Харесай

Лекари, сестри и санитари от "Пирогов" излязоха на пореден протест



Лекари, сестри и санитари от "Пирогов " още веднъж стачкуват поради получени по-ниски хонорари, липса на консумативи и неприятни условия на работа.

От управлението на болничното заведение обясниха, че през лечебното заведение минават над 300 000 души всяка година, съвсем всеки софиянец е минавал от там, било то и обвързвано с посещаване на родственици и познати. Тази година има растеж от 17% - 4600 души месечно, това е растеж на доверие, при огромния избор на лечебни заведения. Да се приказва, че "Пирогов " не действа добре, не дава отговор на истината, разяснява проф. Николай Габровски, заместник-директор по лечебната активност в "Пирогов ".

"Пирогов " работи обикновено, имало е проблеми със заплатите, само че те са от позиция на това, че самата болница е била и е в много мъчно финансово състояние, разяснява през вчерашния ден доцент Христо Шивачев, ръководител на Борда на шефовете на лечебното заведение.

Думите му са във връзка продължаващите митинги на чиновници на болничното заведение. Шивачев изясни, че на медицинския съвет на "Пирогов " е било взето общо решение да бъде отсрочено спомагателното материално стимулиране (ДМС) за октомври, само че акцентира, че всички чиновници са получили главните си заплати.

В момента ръководителят на "Пирогов " проф. Асен Балтов е в чужбина на плануван годишен отпуск. Служителите в "Пирогов " стачкуват, недоволни от ръководството на болничното заведение и упорстват за оставката на Балтов, който съгласно тях е незапознат да ръководи лечебното заведение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР