Лекари от САЩ са проследили развитието на миокардит при млади

...
Лекари от САЩ са проследили развитието на миокардит при млади
Коментари Харесай

Миокардитът след ваксина срещу COVID-19 при млади хора отзвучава бързо

Лекари от Съединени американски щати са наблюдавали развиването на миокардит при младежи, имунизирани против COVID-19 с препаратите на " Пфайзер " и " Модерна " и са открили, че показалата се при подрастващите болест в множеството случаи изчезва безследно няколко седмици след проявлението си, заяви пресслужбата на Американската асоциация за проучване на сърцето.

" Наблюденията ни и опитът на други сътрудници сочат, че миокардитът след имунизация поражда доста рядко, нормално минава в лека форма и не съставлява опасност за живота. Събраните от създателите на проучването данни от открити източници за следващ път удостоверяват, че плюсовете от имунизацията доста надвишават евентуалните минуси ", разяснява президентът на асоциацията Доналд Лойд-Джоунс.

През пролетта израелски лекари откриха, че иРНК имунизациите против новия ковид в редки случаи провокират миокардит, който е инфектиране на сърдечния мускул.

Усложненията от него водят до сърдечна непълнота или ненадейно прекъсване на сърцето. Впоследствие учени прецизираха, че миокардит след ваксина се развива най-често при деца и юноши.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР