Лекари настояват задържаният бизнесмен Николай Банев да започне планово лечение

...
Лекари настояват задържаният бизнесмен Николай Банев да започне планово лечение
Коментари Харесай

Съдът отказа да пусне Николай Банев да се лекува

Лекари упорстват арестуваният предприемач Николай Банев да стартира планово лекуване поради голям брой здравословни проблеми. Специализираният апелативен съд обаче не се съобрази със мнението на медиците и през днешния ден отхвърли да му даде по-лека мярка, с цел да вземе навременни ограничения за здравето си. Това заяви " Фрогнюз ".

На днешното правосъдно съвещание стана дума за множеството здравословни проблеми, които споходили задържания бизнесмен, до момента в който обитава в ареста. В нощта преди последното съвещание по делото му за 2020 година той получил алергичен припадък. Съдът, обаче не взе поради този факт, защото съгласно него липсват данни в тази посока в направената тройна съдебномедицинска експертиза. Банев обаче описа, че положението му се влошило по празниците, защото тогава нямало кой да му окаже своевременна здравна помощ.

На съвещанието бе коментиран и фактът, че поради алегичния потрес, той най-вероятно няма да може да се имунизира против ковид, въпреки да попада в така наречен рискова група. По време на медицински обзор, извършен неотдавна, лекарите откриват и други проблеми като дископатия, поради която са болките в кръста, както и хронична увреда на двете коленни стави, по-значителна вляво. Именно затова медиците предложили на Банев да вземе незабавно ограничения.

Съдът, обаче реши, че страданията на подсъдимия са хронични и не се постанова той да се подложи на интервенция. Магистратите се съобразиха със мнението, че „ Не се откриват здравословни проблеми, които да вършат безусловно невероятно лицето да търпи мярка за неотклонение задържане под стража в пандиза – София.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР