Лекар на годината“ за 2022 г. стана проф. Иво Петров.

...
Лекар на годината“ за 2022 г. стана проф. Иво Петров.
Коментари Харесай

Кой стана „Лекар на годината“?


„ Лекар на годината “ за 2022 година стана проф. Иво Петров. Наградата беше връчена от президента на България господин Румен Радев.

Специализира в Аржентина, а знанията си обогатява в разнообразни градове в света. Връща се в България с една цел – да приложи наученото.

„ Преди пет към този момент съвсем 6 години за първи път в света успяхме да спасим живота на едно дете с дисекация, което към този момент не е дете, а е завършващ студент. Ние имплантирахме още веднъж ендоваскуларно, не оперативно специфичен стент, затрупан от тъкан на мястото на разкъсването “, изясни проф. доктор Иво Петров, шеф на клиниката по Кардиология и Ангиология в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ.

С 30-годишен стаж в медицината и с близо 60 000 пациенти зад тила си, за проф. Петров е задача.

„ Аз се наименовам като служащ. Аз не съм ориентиран към трофеи по никакъв метод. Дори от време на време, когато някой каже и по-късно се поправи и споделя проф. Петров, постоянно му споделям – най-важно е лекар, т.е. това е задачата “, споделя лекарят.

Сред отличените е и доктор Христо Стефанов, който първи оказва помощ на потърпевшите деца при злополуката на сръбския рейс на Автомагистрала ''Тракия'' през август.

„ Спомням си за това по какъв начин рейсът се прекатурна пред нас много ненадейно и си припомням към момента доста от лицата на потърпевшите “, сподели доктор Христо Стефанов.

В момента работи в Норвегия, дава наряди в незабавната помощ, практикува и като персонален доктор.

„ Човек би трябвало да е подготвен да дава доста преди да получи отсреща задоволство от работата, поради това е значимо е да бъде персонален избор “, изясни лекарят.

И двамата герои в бяло са единомислещи - преди всичко би трябвало да останем индивиди и да сме самокритични, с цел да сме потребни в обществото.

Снимка: bTV


Журналистът на bTV Кристина Газиева беше поканена от Българския лекарски съюз да води церемонията по връчване на премиите " Лекар на годината " за 2022 година

Събитието се състоя в Националния исторически музей.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР