Легендата на сър Алекс Фъргюсън навърши 79 години в навечерието

...
Легендата на сър Алекс Фъргюсън навърши 79 години в навечерието
Коментари Харесай

Сър Алекс Фъргюсън за новата борба, която поведе, за ВАР и Манчестър Юнайтед

Легендата на сър Алекс Фъргюсън навърши 79 години в навечерието на новата година (роден е на 31 декември 1941 година). Шотландецът се отдръпна през 2013-а година след 13 извоювани трофеи, две Шампионски лиги и още редица огромни титли, с цел да трансформира “червените дяволи” един от най-успешните отбори последните десетилетия.

Сега обаче той се причислява към друга легенда на английския футбол - Кени Далглиш и двамата ще се съсредоточат върху друга огромна борба отвън футболния терен, а точно все по-честите проблеми на някогашни футболисти с деменцията, която неотдавна лиши някои от значими фигури в английския футбол.

Освен това Фъргюсън не подмина и други тематики като ВАР, представянето на Манчестър Юнайтед под управлението на и последните значими дейности свързани с благотворителността на, който поведе битка с държавното управление за обезпечаване на безвъзмездна храна на учениците от небогати фамилии.

Happy 79th Birthday, Sir Alex Ferguson!

2,155 Games
1,253 Wins
490 Draws
412 Defeats
50 Trophies

38 trophies – Manchester United
11 trophies – Aberdeen
1 trophy – St.Mirren

The 'GREATEST MANAGER' ever.
— ™ (@TheFergusonWay)

За деменцията

“Мисля, че когато аз и Кени (Далглиш) сме на една и съща платформа може да очаквате искри, майтапи се шотландецът за своя съотечественик. Това явно е проблем, които се вижда във футбола. Джеф Астъл, Мартин Пийтърс, Рей Уилсън. Юнайте също претърпя удар в това отношение със загубите на Бил Фоулкс и Ноби Стайлс. Адски тъжно е. Боби не бе добре от известно време (Боби Чарлтън бе диагностициран с деменция преди няколко месеца). Портите са отворени със гибелта на Ноби и диагнозата на Боби. Те са големи фигури и протичащото се би трябвало да ни накара да се замислим. Не знам какво прави Асоциацията на професионалните футболист, само че Асоциацията на мениджърите е доста загрижена по този мотив,” декларира Фъргюсън и добявя своя персонален опит от времето си на централен нападател.

“Това бяха кожени топки и когато се напояха с вода, беше като че ли удряш гюле. Много тежка работа. Удрял съм доста такива топки, само че популярност Богу, това още не ми се е върнало. Трябва да забележим какво може да създадем по въпроса. Футболът и футболните хора би трябвало да извърнат внимание на тази обстановка,” приключва тематиката шотландецът и дава къс, само че разказвателен коментар на системата за видеонаблюдение, която би трябвало да асистира на съдийските бригади.

ВАР

“Абсолютно злополучие. Гледах мача на и предходната седмица. Отмениха гол на Бърнли, тъй като техен състезател фаулира вратаря, напряко необикновено,” възмущава се Фъргюсън и се обръща към своя някогашен отбор Манчестър Юнайтед, разяснявайки в резюме протичащото се под управлението на неговия някогашен ученик Оле Гунар Солскяер.

Exclusive interview with Sir Alex Ferguson, who has joined football’s fight against dementia (and who was on top form) via
— Mike Keegan (@MikeKeegan_DM)

Манчестър Юнайтед

“Не е елементарно да се върнеш в битката за купата, това е доста комплицирана лига напоследък,” сбит е спечелилият 13 трофеи управител и дава мнението си за битката на Маркъс Рашфорд, който неотдавна получи и купа от кралицата за активността си против бедността и детския апетит в Обединеното Кралство.

Маркъс Рашфорд

“Той постоянно е бил положително хлапе. Дойде при нас, когато бе на девет. Когато видиш държанието на такива хора, желанието да се погрижат, да трансформират нещата, той има всичко това. Маркъс идва от работническо семейство и доста добре знае какво е. Когато аз бях възпитаник, можеше да получиш безвъзмездна вечеря и Маркъс доста добре знае какъв брой значимо е това. Знаете и че също дава част от заплатата си за щедрост. Вижте какво прави Рашфорд. Не всички футболисти желаят да си купуват коли. Има доста с големи сърца. Футболните хора също не са идеални,” приключва изявлението си Фъргюсън.
Премиър лийг 16 кръг, вторник 29 декември  Манчестър Юнайтед 1:0краен резулат  Уулвърхамптън
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР