Легендата на Рома Франческо Тоти похвали лидера в Серия АНаполи

...
Легендата на Рома Франческо Тоти похвали лидера в Серия АНаполи
Коментари Харесай

Тоти: Наполи имат късмет, че нямат конкурент

Легендата на Рома Франческо Тоти похвали водача в Серия " А " Наполи за представянето през този сезон, само че акцентира, че “партенопеите ” нямат действителен съперник в битката за купата.

“Определено не съм очаквал подобен сезон от тях. Знаех, че са добър тим със страховит треньор, това е добре направена композиция. Те показват себе си напълно във всичко, което вършат, и имат шанс, че нямат съперник за тях, който да поддържа темпото им. Когато към момента играех, Юве, Интер и Милан постоянно бяха в челото. Ако някой постигаше 20 победи, те имаха по 19. Наполи обаче си нямат съперник. Сезона на Рома? Няма да приказвам по тематиката, с цел да не зародят проблеми. Те са на четвъртфинал в Лига Европа и са пети в шампионата, където дистанциите са дребни, като могат да доближат Шампионската лига, каквато е задачата им. Дано да стигнат допустимо най-далеч в Европа. Това, че играят прекомерно прибрано? Когато Земан беше треньор, постоянно споделяха, че играехме доста напред и че правехме неточности. Важни са резултатите, това дали играеш добре, или зле, е от второстепенно значение ”, разяснява Тоти пред “Скай Спорт Италия ”.

Великият нападател също по този начин показа по какъв начин още преди години е разкрил Матео Ретеги, чийто сътрудник е точно той. Младият голаджия впечатли в първите си два мача за Италия, вкарвайки два гола в тях. “Видях негови видеа по какъв начин играе в Аржентина и ме впечатли физически и душевен, имаше огромно предпочитание. Преди три години към момента беше некомпетентен. Не бях осведомил Роберто Манчини за него, защото му нямам контактите, за жалост. Радвам се за него, това момче го заслужава. Има семейство зад себе си, което му оказва помощ и го кара да е развива по най-хубавия метод. Мисля, че той има положително бъдеще. Треньорът ще знае как  да се оправи добре с него. Привличането на чужденци в националния тим? Когато ние играехме, беше друго. Всеки играеше за своята страна, само че футболът се промени. Това са неща, които футболът изисква, а треньорът има сега има проблеми, по този начин да се каже. Въпреки това аз бих заложил мощно на клубните академии, с цел да се развиват младите ни гении ”, добави той.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР