Легендата на родния футбол Христо Бонев сподели мнението си за

...
Легендата на родния футбол Христо Бонев сподели мнението си за
Коментари Харесай

Зума: Който и да дойде в националния, скоро няма да видим ефект

Легендата на родния футбол Христо Бонев показа мнението си за ужасното 2:5 от Грузия.

„ Всички българи останахме огорчени от резултата против Грузия. Веднага след мача започнаха обвиняванията против Ясен Петров и футболистите, само че моето мнение е, че селекционерът направи всичко по силите си. Той няма виновност за този неуспех. Ясен даде опция на доста млади играчи да опитат шанса си в националния тим. В момента от тези играчи по-добри в България няма. Това е действителността на нашия футбол. Най-големият въпрос, който би трябвало да си зададат ръководителите на българския футбол сега, е – какво щеше да е, в случай че играят повече наши момчета в родните клубове. Трябва да обръщаме внимание на школите, само че когато няма резултат, всеки един началник стартира да търси играчи от чужбина. Има легионери, които в действителност вършат усещане по българските терени, само че има и други, които единствено стопират развиването на футбола ни “, стартира Бонев пред „ Мач Телеграф “.

„ И в този ред на мисли – желая да отбележа – макар че някои от нашите футболисти да са част от непознати клубове, там те са запаси. Трябват коренни промени и откакто минат тези две срещи за Лигата на нациите с Гибралтар и Грузия, да се съберат всички, които милеят за родния футбол и да решат по какъв път да се продължи. По-добре да има нулеви години, само че по-късно да дойдат резултатите. Не може да облечеш фланелката с герба на гърдите и да не ти трепне нещо от вътрешната страна. Не бива да мислим, че грузинците са създали голям прогрес. Просто ние играхме безобразно едва. Нашите играчи демонстрираха, че не се вълнуват, те не се трогнаха от това, което стана на терена. Това е най-големият смут “, добави той.

„ Дано в този момент Георги Иванов успее за този къс интервал да промени душeвността на тези момчета и да им вдъхне убеденост. Иначе не му предлагам да поеме националния тим за непрекъснато в този миг, тъй като неговото име заслужава нещо по-добро “, заявя Зума.

„ Не мога да кажа кой би трябвало да поеме тима в този момент. Димитър Димитров е умел треньор, Николай Киров също сподели с работата си, че е сръчен човек. Това го вземат решение хората в БФС. Но който и да поеме тима, скоро време няма да забележим стремежи резултат, приключи Бонев.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР