Легендата на БНТ от близкото минало Анахид Тачева изкара последните

...
Легендата на БНТ от близкото минало Анахид Тачева изкара последните
Коментари Харесай

Цялата истина за кончината на легендата на БНТ Анахид Тачева

Легендата на Българска национална телевизия от близкото минало Анахид Тачева изкара последните дни от живота си в приют.

Според първичната информация тя е била настанена в приют в Ню Йорк, само че по-късно се появи информация, че в действителност е била настанена в един от приютите в България. Версията на фамилията й, че е била докарана в родината й в ковчег за опелото издиша доста съществено, което породи подозренията, че тя в действителност е била настанена в приют у нас.

За никого не е загадка, че в последните години от живота си Анахид Тачева бе измъчвана от много напреднал етап на деменция. Частичната загуба на паметта й не й позволяваше да се грижи сама за себе си в фамилна среда.

Отначало тя е била обслужвана непрекъснато от лекарски екип в жилището на щерка си, която носи нейното име – Анахид. Тя живееше от години при нея в Щатите.
Наскоро обаче фамилията решило да я настани в частен приют, където изискванията за живот били на извънредно високо равнище и нищо не ѝ липсвало. 

81-годишната тв звезда разполагала със лична стая, обзаведена с всевъзможни улеснения. Близките ѝ можели да я навестяват, когато пожелаят. При себе си имала смарт телефон с интернет, през който се обаждала и на роднините си в България.

Хосписът в Ню Йорк изглеждал по-скоро като хотел. Разполагал с безусловно всевъзможни уреди, включително басейн, фитнес, райска градина. Престоят на Анахид там се поемал от щерка ѝ и нейния брачен партньор Аристотел, който е сполучлив предприемач и върти бизнес за милиони с хазарт и парцели. 

Месечната такса възлизала на 5 хиляди $, демонстрира информация с ценоразписите в интернет. Тя покривала безусловно всички разноски по престоя – нощувки, разнообразно хранене, медицински грижи, прегледи, медикаменти, прилагане на оборудванията за забавление в базата.

Звездата от златната ера на Българска национална телевизия не била от най-тежките случаи, само че имала съществени бели петна в паметта си. Допреди известно време помнела имената на множеството от околните и роднините си, в това число и на правнучетата си в България. В последните месеци от живота й обаче освен не знаела по какъв начин се споделя, а даже не разпознавала фамилията си.

Деменцията на Анахид се отключила след неочакваната гибел на сина ѝ Димитър Цонев, който издъхна в резултат на солиден инсулт преди тъкмо 6 години. После пък сестра му Теодора направи опит за самоубийство, поглъщайки шепа хапчета с щедро количество алкохол, а лекарите в „ Пирогов “ едвам съумяха да я върнат към живота. 

Силният стрес от злополучните събития довел до болестта на Тачева. Първоначално фамилията ѝ отдавало честото забравяне на възрастта ѝ, само че наблюдавайки я по-прецизно, открили, че правила некоординирани дейности, като даже застрашавала личния си живот. Така я убедили да посети доктор и след публични проучвания и прегледи диагнозата ѝ се потвърдила. Лошото било, че болестта е необратимо. 

Анахид обаче не се противила да бъде настанена в центъра. До последно тв легендата съумяла да резервира величествената си външност и чисто физически се чувствала в отлична форма. У нас Анахид не се е прибирала отпреди Ковид пандемията.
Източник: Уикенд 
 



 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР