Легендата на Барселона Андерс Иниеста очаква с нетърпение да се

...
Легендата на Барселона Андерс Иниеста очаква с нетърпение да се
Коментари Харесай

Иниеста: Ще бъде чест да се изправим срещу Барселона

Легендата на Барселона Андерс Иниеста чака с неспокойствие да се изправи против някогашните си съотборници, когато Висел Кобе играе с каталунците в контрола този уикенд, казвайки, че мачът с Барса ще бъде „ чест за него “.

Двубоят в събота в японския град Кобе ще бъде наново обединяване, откакто актуалният състав на „ блаугранас “ ще се изправи против някогашните футболисти на отбора Андерс Иниеста, Давид Вия и Серхи Сампер – в този момент играчи на Висел. Това ще бъде първият път, в който Иниеста се изправя против някогашния си тим. „ Ще бъде чест да се надигнем против Барселона “, показа полузащитникът пред публицисти. „ Тимът, Барселона, е специален…това ще бъде доста значим мач за нас “, добави той.

Световният първенец с Испания от 2010, който подвигна 32 огромни трофея с Барселона, подписа с Кобе предишния май в историческа договорка за Джей лигата на стойност 30 млн. $ годишно. 34-годишният стана капитан на отбора през април. Приятелската среща е последният мач на Барселона в Япония, преди съставът да се прибере вкъщи, и полузащитникът на каталунците Серхио Бускетс съобщи, че шансът да срещне Иниеста на терена „ значи доста “ за играчите. „ Сега той е в Япония и пробва нови провокации. Но това не трансформира фактът, че той е безценен наш другар “, показа Бускетс. „ Сега му споделям тези благи думи, само че на следващия ден на игрището няма да го направя. Ще бъдем подготвени за здрава борба “, добави халфът.

Двубоят с Кобе идва след провалянето от Челси с 1:2 в другарската среща, играна в Сайтама, северно от Токио по-рано през седмицата в мач, който видя неофициалните дебюти на международния първенец с Франция от предходната година Антоан Гризман и някогашния полузащитник на Аякс Френки де Йонг. Мениджърът Ернесто Валверде сподели, че желае новите в тима да стартират да привикват с отбора и изрази вяра за по-добър резултат в съботния дуел. „ Сигурен съм, че гледахте мача ни преди три дни, в който и двамата играха. Искам да се показват по-добре “, изясни той.

Защитникът Жерар Пике няма да играе в събота като превантивна мярка заради дискомфорт в лявото бедро, добави наставникът на каталунците. Сделката за Иниеста в Джей лигата върна спомените от прекосяванията на някогашни митове като бразилеца Зико и британеца Гари Линеке, когато шампионата стартира през 1993, само че изпита усложнения с привличането на огромни играчи на пазара в последните години.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР