Легендата Христо Бонев, който води националния отбор при последното му

...
Легендата Христо Бонев, който води националния отбор при последното му
Коментари Харесай

Бонев: Куците пилета пречат на нашите таланти да летят срещу 1500 лева

Легендата Христо Бонев, който води националния тим при последното му присъединяване на огромен конгрес – международното състезание във Франция през 1998, е удовлетворен от избора на Ясен Петров за селекционер. Той даде и своята позиция за слабите резултати на държавни ни отбор от началото на 21 век.
" Най-важното е да уважим решението на хората в Изпълкома на БФС, които дефинират кой да води националния тим. Това е институцията, която урежда това нещо и всички, които сме свързани с футбола, би трябвало да имаме почит. Националният тим е лицето на целия ни футбол.

Имам високо мнение за качествата на Ясен Петров като експерт, няма какво да го поучавам. Разви се добре, триумфите му в Китай го демонстрират. Това е показателно за качествата му, а опитът също ще е скъп в тази обстановка. И дребното положително, което Ясен може да направи, ще е повече от досегашното ", зами Зума пред Мач Телеграф. Той обаче е реалист и знае, че смяната в националния тим ще е доста сложна. " Аз съм реалист и виждам, че това ще стане доста мъчно. Иска ми се, само че преди да забележим млади наши момчета в националния тим, би трябвало да ги забележим по клубовете. Имало е, има и постоянно ще има гении в България. Въпросът е по какъв начин работим с тях. Какво се случва с тях като навършват 19 години и за какво и най-хубавите в своите възрасти след година-две са принудени да стартират работа в някоя компания за дограма да вземем за пример, с цел да изкарват повече. Предпочитат го вместо да вървят да играят по долните групи, тъй като във водещите клубове не ги желаят, тъй като нямат опит. Чуждестранните треньори викат по някой младеж в групата за мачовете единствено за камуфлаж. Дори водещите тимове в дуели, в които са очевидни любимци, не гласоподават доверие на дребните. По пейките като запаси стоят чужденци, за които, като излязат на терена, се чудиш дали в миналото изобщо са играли футбол. Заради такива куци пилета се затваря пътят пред нашите момчета. На тях и по 1500 лв. заплата да им дадеш и да им покажеш, че вярваш в тяхното развиване напряко ще стартират да летят и да се раздават. Така ще пристигна и материалът, от който селекционерите да избират и да търсят по-добри резултати с националния тим ", аргументира се Бонев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР