Легендарният стадион Маракана“ в Рио де Жанейро, на който играе

...
Легендарният стадион Маракана“ в Рио де Жанейро, на който играе
Коментари Харесай

Легендарният „Маракана“ се превърна в полева болница

Легендарният стадион „ Маракана “ в Рио де Жанейро, на който играе националният тим на Бразилия по футбол, се трансформира в полева болница за инфектирани с ковид, заяви CNN.

Официалното име на стадиона е Ещадио Жорналиста Марио Фильо.

Открит е през 1950 година за Световното състезание по футбол, като на него се играе и последният мач от финалната група, където Бразилия губи с 1:2 от Уругвай. Оттогава „ Маракана “ се употребява от огромните клубове в Рио де Жанейро – Ботафого, Фламенго, Флуминензе и Вашку да Гама. Той също е сцена на голям брой концерти и други спортни и развлекателни събития. При основаването си е бил с внушителния потенциал от 210000 места – най-големият в света. Никога не е изпълван до краен лимит, само че на фактическия край сред Бразилия и Уругвай на 16 юли 1950 година въпреки всичко е подложен връх за посещаемост на футболен мач в историята от 199 854 фенове.

След направените реконструкции, потенциалът му към 2014 година е 78 838 места, което го прави най-големият стадион в страната, а и в цяла Южна Америка.

През същата година на Маракана се играе и финала на Световното състезание сред Германия и Аржентина. Две години по-късно оборудването се употребява и за надпревари от Олимпийските и Параолимпийските игри.

В Бразилия по отношение на ковид като лечебни заведения се оборудват още стадион „ Пакаембу “ в Сао Пауло, както и още 10 спортни уреди.

До в този момент в международен мащаб от ковид са умряли повече от 21 000 индивида. Излекувани са над 114 000. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР